ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κως, αγαπημένος τουριστικός προορισμός, αλλά και νησί της αλληλεγγύης


Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στο νησί της Κω, του κύριου τουριστικού προορισμού που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μεταναστευτικής ροής από τα τουρκικά παράλια, ο Δήμαρχος του Νησιού, Γιώργος Κυρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Η Κως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υποδέχθηκε πρόσφυγες και μετανάστες, που αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας. Το πρόβλημα του ελέγχου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών είναι Ευρωπαϊκό, και υπερβαίνει τις δυνατότητες ενός μικρού νησιού, όπως η Κως. 
Παρόλα αυτά, με τις συντονισμένες προσπάθειες των αρχών, των πολιτών, των επιχειρηματιών τουρισμού αλλά κι όχι μόνο, καταφέραμε εδώ και 7 μήνες που παρέχουμε βοήθεια και στήριξη στους μετανάστες, να συνδυάσουμε την τουριστική Κω, με την Κω της αλληλεγγύης χωρίς να διαταράξουμε τις γαλήνιες διακοπές των επισκεπτών μας. 
Τις τελευταίες ημέρες, στην προσπάθεια του Δήμου να αποφορτίσει την Πόλη της Κω και να διευκολύνει την διαδικασία ταυτοποίησης, αποφασίστηκε η μεταφορά των προσφύγων στο παλαιό στάδιο της πόλης της Κω όπου και στήθηκε στρατηγείο ώστε να εξυπηρετεί τον μέγιστο αριθμό ταυτοποιούμενων μεταναστών.
Η λύση αυτή ήταν και είναι προσωρινή, θα ισχύσει για λίγες ημέρες αφού δρομολογήθηκε ήδη λύση άμεσης αναχώρησης τους από το νησί. 
Μια μικρή ομάδα από μετανάστες, που ανυπομονούσαν για τα χαρτιά ταυτοποίησής τους ώστε να φύγουν από το νησί και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, δημιούργησε ένταση μικρής διάρκειας και έκτασης. 
Με την παρέμβαση της αστυνομίας, και αφού αποκαταστάθηκε η τάξη, η διαδικασία ταυτοποίησης συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί θα έχουν φύγει μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω συμβάν, το οποίο έτυχε σημαντικής δημοσιότητας, αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αποσπασματικό, σε περιορισμένο γεωγραφικό σημείο. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τους χιλιάδες τουρίστες, που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Κω, με ασφάλεια και με τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του νησιού. 
Η ταυτοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών γίνεται σε κλειστό χώρο και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την ομαλή ζωή της Πόλης. 
Η Κως είναι και παραμένει, ο 4ος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα και περιμένει να υποδεχθεί τους φίλους της.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video