ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περίπατος στο Parc Guell στη Βαρκελώνη

Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα πάρκα του κόσμου και βρίσκεται στο κέντρο της Βαρκελώνης, πάνω στο λόφο Carmel, στην περιοχή Gracia . 
 Το πάρκο Guell φτιάχτηκε από τον Eusebi Güell με σκοπό να δημιουργήσει ένα κομψό πάρκο για να συχνάζει η αριστοκρατία της πόλης. 


 
Το πάρκο είναι διακοσμημένο από τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Antonio Gaudi - έργα του η εκκλησία Sagrada familia και το ιδιότροπο σπίτι Casa Batllo. 
Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει ένα συντριβάνι με την μορφή σαύρας ή δράκου όπως το θεωρούν πολλοί. Εκεί θα βρείτε πολύ κόσμο να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφία πλάι στο εντυπωσιακό χρωματιστό συντριβάνι. 
 
Πιο πέρα υπάρχει μια διάβαση γεμάτη πέτρινες κολώνες που μοιάζουν σαν κορμοί δέντρων που ξεφυτρώνουν από το έδαφος. 
Ψηλά στο πάρκο υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα, σαν ταράτσα, με καθίσματα στολισμένα με πολύχρωμα μωσαϊκά. 
Η θέα είναι πραγματικά μαγευτική προς την πόλη της Βαρκελώνης.


Το ψηλότερο σημείο πάντως είναι ένας μικρός πέτρινος λόφος με 3 σταυρούς, που ονομάζεται "Calvari". 
Δύο από αυτούς δείχνουν τα σημεία του ορίζοντα και ο άλλος προς τον ουρανό. Σε εκείνο το σημείο ο Gaudi ήθελε να φτιάξει ένα εκκλησάκι αλλά βρήκαν κάποια προϊστορικά ερείπια και έτσι δεν μπόρεσε. 
 Στο πάρκο επίσης υπάρχει ένα σπίτι στο οποίο έζησε ο Gaudi για λίγο διάστημα και τώρα είναι μουσείο με έπιπλα φτιαγμένα από τον ίδιο. To εισιτήριο στοιχίζει €5,50. 
Το πάρκο είναι πραγματικά ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Βαρκελώνης, ιδανικό μέρος για ένα δροσερό πρωινό ή απόγευμα μακρυά από την βαβούρα της πόλης. 
Η τεχνοτροπία του Gaudi με την χρήση των πολύχρωμων μωσαϊκών σε διάφορα σημεία του πάρκου και τα εντυπωσιακά κτίρια συνθέτουν ένα τοπίο παραμυθένιο. 
  
Πρόσβαση
Για να φτάσει κάποιος στο πάρκο θέλει λίγο περπάτημα και ανέβασμα, αλλά το καλό είναι ότι έχουν βάλει κυλιόμενες σκάλες και έτσι είναι αρκετά εύκολη η ανάβαση. Ο κοντινότερος σταθμός μέτρο ονομάζεται "Lesseps" και από εκεί σε περίπου 15-20 λεπτά φτάνετε στο πάρκο- έχει συνέχεια πινακίδες που δείχνουν το δρόμο.
Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε τα λεωφορεία 24 - 31 - 32 - H6 - 92- Bus del barri 112 που αφήνουν πιο κοντά. 
 
 Ωράριο και εισιτήρια
 Το πάρκο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:30 έως τις 8-9 το βράδυ το καλοκαίρι και έως τις 6 το χειμώνα. Το εισιτήριο στοιχίζει 8 ευρώ (παιδιά έως 6 χρονών δωρεάν και 7-12 ετών 4.65 ευρώ)
  
tips
* Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο για να απολαύσετε την βόλτα σας εκεί. Νωρίς το πρωί θεωρείται καλύτερη ώρα γιατί ακόμα δεν θα είναι γεμάτο τουρίστες. Επίσης τα άνετα παπούτσια άκρως απαραίτητα. 
* Επιτρέπονται τα σκυλιά, οπότε μην ξαφνιαστείτε αν δίπλα σας περνά σκύλος με το αφεντικό του που έχει πάει για περπάτημα ή ακόμα και τρέξιμο στο πάρκο. 
* Γύρω από το πάρκο υπάρχουν μικρά καφέ και μαγαζιά που πουλάνε όμορφα σουβενίρ - όπως αντίγραφα της πολύχρωμης σαύρας και πολλά άλλα αντικείμενα με τα χρώματα των μωσαικών του πάρκου!
Δείτε λίγο τις τιμές γιατί διαφέρουν από μαγαζί σε μαγαζί!
* Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα....κυκλοφορούν κλέφτες που αδειάζουν τσάντες και τσέπες ενώ οι επισκέπτες μαγεύονται από την  ομορφιά του πάρκου. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video