ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις Ζαγοράκη για την ενίσχυση του Τουρισμού


Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση σχετικά με τις νέες προκλήσεις και στρατηγικές για την προαγωγή του τουρισμού στην Ευρώπη, από την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Τα μέλη της επιτροπής ενέκριναν στο σύνολο τους τις προτάσεις του Θ. Ζαγοράκη, ως αρμόδιου εισηγητή για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, έθεσε σειρά προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Ευρώπης, με επίκεντρο την στήριξη του πολιτιστικού πλούτου και της θρησκευτικής κληρονομιάς, μέσα από άμεσους μηχανισμούς στήριξης, όπως προγράμματα αναστήλωσης, συντήρησης και προστασίας των χώρων πολιτιστικού, και ιστορικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων στην τουριστική πολιτική, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και την ενθάρρυνση συνεργιών για την δημιουργία ανταγωνιστικών αγροτουριστικών υποδομών, όπως επίσης και ολοκληρωμένων οινολογικών και γαστρονομικών διαδρομών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά αναδείχθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές που προκύπτουν από την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην Ευρώπη, κυρίως σε χώρες με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, όπως η Ελλάδα. 
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μετακίνηση αθλητών και θεατών κατά την διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και αθλητικών συλλόγων σε στάδιο προετοιμασίας, ενώ επέμεινε στην ανάγκη για επιπλέον προώθηση του εξερευνητικού τουρισμού και του τουρισμού δράσης. Ιδιαίτερα σημαντική για χώρες όπως η Ελλάδα, είναι η εγκριθείσα πρόταση του κ. Ζαγοράκη, για την προώθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προγραμμάτων για την εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού που θα επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις ευρωπαϊκές παραλίες. 
Επιπλέον, ο Έλληνας ευρωβουλευτής συμπεριέλαβε στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης ειδικές αναφορές σχετικά με τον ρόλο των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στην ανταγωνιστικότητα, αλλά και με την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Ευρώπη, μέσω π.χ. της ολοκληρωμένης ψηφιοποίησης πολιτιστικών αγαθών, η οποία θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε νέες μορφές θεματικού και εκπαιδευτικού τουρισμού. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγοράκης, ανέφερε τα εξής: «Σε πολλά κράτη μέλη, όπως στην Ελλάδα, ο τουρισμός παραμένει η ατμομηχανή της οικονομίας. Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος συνολικά και να αναδείξουμε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης του. Θα πρέπει να επιμείνουμε σε μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη τουριστική πολιτική στην Ευρώπη, ώστε να ενισχύσουμε την βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος. Να επιμείνουμε σε εναλλακτικές θεματικές διαδρομές μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με έμφαση στις τοπικές ιδιαιτερότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων του τουρισμού».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video