ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δήλωση Μίχαλου για τη νέα κυβέρνηση


Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το τι ζητάει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Με τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και την ανάδειξη, όπως όλα δείχνουν, νέας κυβέρνησης, ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει ότι μπήκε τέλος σε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και από αύριο αρχίζει ένας νέος κύκλος πολιτικής σταθερότητας που αποτελεί και τον βασικό παράγοντα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 
Η προσπάθεια τώρα για την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων της νέας συμφωνίας θα είναι εξαιρετικά επίπονη και για να αποβεί επιτυχής απαιτείται πολιτική οξυδέρκεια και ρεαλισμός, προκειμένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ορθολογικό μείγμα μέτρων που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική εξυγίανση, τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.
Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, καθώς σήμερα στο σύνολό της η επιχειρηματική δραστηριότητα βρίσκεται στο ναδίρ προκαλώντας λουκέτα και απολύσεις. 
Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται καινούριες επενδύσεις και γι’ αυτές απαιτούνται ισχυρές τράπεζες και ιδιωτικά κεφάλαια. 
Μία ακόμη αναγκαία προϋπόθεση για να πάρει μπρος η οικονομία είναι η αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τη φορολογία. Η χώρα χρειάζεται εξορθολογισμό των φορολογικών συντελεστών που βαρύνουν τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα και βέβαια ένα απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ταυτόχρονα, βέβαια, θα πρέπει να υπάρξουν και δύσκολες μεταρρυθμίσεις, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο εργασιακό, ενώ θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Η Επιμελητηριακή Κοινότητα σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι παρούσα και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις. 
Ήδη, κατά την προεκλογική περίοδο, έχουμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση με προτεινόμενα ισοδύναμα ύψους 4,6 δισ. ευρώ που μπορούν να υποκαταστήσουν αντιαναπτυξιακά μέτρα της νέας συμφωνίας. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια με νέες ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video