ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!- Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες παρουσιάζεται η μελέτη του ΞΕΕ "Λειτουργία και επίδραση της Οικονομίας Διαμοιρασμού στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας"

Επειδή είναι της μοδός (sic) τελευταία να γράφονται διάφορα για την παραοικονομία, για την "γκρίζα οικονομία" στην ξενοδοχία, για την airbnb, κ.λπ., κ.λπ., καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα στο μυαλό μας, γιατί τα περισσότερα που γράφονται, είναι τουλάχιστον ανακριβή...
Λοιπόν, έχουμε κάποια δεδομένα:
1. Οι ενοικιάσεις διαμερισμάτων και άλλων καταλυμάτων παράνομα, υπάρχουν και είναι σημαντικό θέμα.
2. Το airbnb στην αγορά αυτή κατέχει δεσπόζουσα θέση, αλλά δεν είναι το μόνο.
3. Την πιο σοβαρή δουλειά στον τομέα αυτό, την έχει κάνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με πλήθος παρεμβάσεων και μελετών που δείχνουν τα μεγέθη και τις επιδράσεις των "γκρίζων ενοικιάσεων"
4. Το υπουργείο Τουρισμού γνωρίζει το θέμα, όπως και της λήξης την 1η Νοεμβρίου του περιορισμού των μισθώσεων, και έχει σε πλήρη εξέλιξη επιτροπές που επεξεργάζονται τα θέματα, ώστε να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες.  
Μάλιστα μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου το Ξ.Ε.Ε. θα δώσει στη δημοσιότητα  τη μελέτη "Λειτουργία και επίδραση της Οικονομίας Διαμοιρασμού στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας", που εκπόνησε για λογαριασμό του η Grant Thornton και η οποία θα ποσοτικοποιήσει αρκετά από τα δεδομένα (σ.σ. δεν αποκαλύπτουμε τίποτα προς το παρόν, γιατί έχουμε δεσμευτεί).
Ως προς τα μεγέθη τώρα, καλό θα είναι οι αναλύσεις να είναι πιο προσεκτικές.
Και εξηγούμαι:
Γράφεται ευρέως οτι οι αυξήσεις των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας όλους τους τελευταίους μήνες είναι της τάξης του 26%.
Από την άλλη πλευρά η αύξηση των πληροτήτων των ξενοδοχείων είναι 7%.
Άρα -λένε- οι παράνομες μισθώσεις είναι 19% (!!!)
Ωπα ρε λεβέντες γιατί τα μαθηματικά είναι απλά.
Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία, μετρώνται με τα δωμάτια και όχι με τα "κεφάλια".
Από την άλλη, οι αφίξεις είναι  σε "κεφάλια" και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από το εξωτερικό.
Εγώ π.χ. που Ιούλιο και Αύγουστο έκανα 10 ταξίδια στο εξωτερικό, καταγράφηκα ως τουριστική άφιξη.
Παράλληλα, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έρχονται να μείνουν σε συγγενείς τους, ενώ κάποιοι συνεχίζουν το ταξίδι τους.
Άρα καλό είναι να τονίζουμε την απαράδεκτη παραοικονομία που υπάρχει και στον κλάδο του Τουρισμού, αλλά να μην υπερβάλλουμε....
Ας περιμένουμε να δούμε την σίγουρα ενδιαφέρουσα μελέτη του Ξ.Ε.Ε., και ας ελπίσουμε ότι σύντομα το υπουργείο Τουρισμού θα ανακοινώσει μέτρα.
Οψόμεθα!!! 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video