ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στη Ρόδο το ΞΕΕ για την κατάταξη των μονάδων


Με τη συμμετοχή πλέον των 160 ξενοδόχων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο η 1η περιφερειακή ενημερωτική συνάντηση μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για την κατάταξη των ελληνικών καταλυμάτων. 
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μάνος Κόκκινος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης. Την εκδήλωση τίμησε και ο δήμαρχος Ρόδου κ Φώτης Χατζηδιάκος. 
Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης, ανοίγοντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα οποία βαίνουν αυξανόμενα. «Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα επίπεδα, τόσο τοπικά όσο και εθνικά, επιβαρύνει την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η απορρόφηση της αύξησης από τις επιχειρήσεις μοιάζει πολύ δύσκολη, όπως εξίσου δύσκολη είναι και η μετακύλησή της στην κατανάλωση», σημειώνει ο κ. Τσακίρης προσθέτοντας ότι : «Η υψηλή εποχικότητα της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος μας εξακολουθητικά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες του ελληνικού τουρισμού. Το μεγαλύτερο και ίσως το πλέον υποτιμημένο, τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από την ίδια την πολιτεία, πρόβλημα όμως είναι αυτό της οικονομίας του διαμοιρασμού, δηλαδή της παράνομης ενοικίασης ιδιωτικών κατοικιών ως τουριστικών καταλυμάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν στον νόμιμα λειτουργούντα και αδειοδοτημένο τομέα της τουριστικής οικονομίας, λόγω της μη υποχρέωσης τήρησης οποιουδήποτε κανόνα ασφαλείας σε αντίθεση με τα ξενοδοχεία αλλά και της συστηματικής φοροδιαφυγής τους . 
Η πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγε η διεθνής εταιρεία Grant Thornton για λογαριασμό του ΞΕΕ έδειξε ότι η οικονομία του διαμοιρασμού το 2014 «φιλοξένησε» τουλάχιστον 20 εκατ. διανυκτερεύσεις, «σπατάλησε» 15 χιλιάδες νόμιμες θέσεις εργασίας και απορροφώντας 1,5 δις τουριστικά έσοδα «παρήγαγε» 400 εκατ. ευρώ φοροδιαφυγή. Το 2015 τα νούμερα αυτά θα είναι αυξημένα κατά 30-50%, ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα είναι ίδια με αυτά της νόμιμης δραστηριότητας, καθόσον η τελευταία θα έχει εντωμεταξύ συρρικνωθεί». 
Και συνεχίζει : «Η βασική γραμμή άμυνας του νόμιμου τομέα είναι αφενός η επισήμανση των προβλημάτων και παράλληλα η πίεση στην πολιτεία να θεσπίσει κανόνες και να ελέγξει και φορολογήσει, ανάλογα με τον νόμιμο τομέα, τη δραστηριότητα αυτή και αφετέρου να κάνουμε εμείς οι ίδιοι οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, διακριτό το πλεονέκτημα ποιότητος του προϊόντος μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, την ανάδειξη της ποιότητας, κινείται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με τη νέα διαδικασία κατάταξης που ξεκίνησε φέτος. Αυτή η διαδικασία είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης των καλών διεθνών πρακτικών και εμπειρίας, καθώς και εξαντλητικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 
Με στόχο την διενέργεια των ελέγχων με ενιαίο τρόπο για όλους, στη βάση ενός υψηλότατης αξιοπιστίας προτύπου πιστοποίησης του ISO 17065, μέσα από ενιαίες διαδικασίες, ηλεκτρονικά διεκπεραιωμένες, με σημαντικές δικλείδες ελέγχου των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών, με πληθώρα επιβεβαιωτικών ελέγχων, αλλά και εκμετάλλευση των διαδικτυακών σχολίων των πελατών ως βασικού κριτηρίου επικινδυνότητας για τους επανελέγχους, φιλοδοξούμε να επιτύχουμε μια ολιστική αναβάθμιση του ελληνικού καταλυματικού προϊόντος, προς όφελος της πλεονεκτικής συγκρισιμότητας του, αλλά και της διεθνούς αναγνωσιμότητας του. 
Εμείς οι ξενοδόχοι γνωρίζουμε καλά ότι η μόνη επένδυση με διασφαλισμένη απόδοση είναι η επένδυση στην ποιότητα». 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατέστησε σαφές ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επιμόρφωση του κλάδου, ενώ τόνισε ότι αποτελεί τιμή για το νησί ότι η πρώτη εκδήλωση του Επιμελητηρίου πραγματοποιείται στη Ρόδο. Ο κ. Καμπουράκης επεσήμανε ότι υφίσταται κίνδυνος να επικρατήσει αδράνεια στον κλάδο εξαιτίας των καλών στατιστικών στοιχείων στις αφίξεις των τουριστών. «Είναι λάθος το επιχείρημα ότι ο τουρισμός πάει μόνος του» τόνισε ο κ. Καμπουράκης, επισημαίνοντας ότι η νέα τουριστική χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας του ανταγωνισμού, της κρίσης στην οικονομία, του προσφυγικού προβλήματος, των νέων φόρων και κυρίως των συντελεστών του ΦΠΑ, καθώς και του ανταγωνισμού απο τα παράνομα ενοικιαζόμενα καλύματα. Ζήτησε στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος και κυρίως την εξεύρεση ισοδύναμων από την κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην μάχη της ανταγωνιστικότητας. 
Ακολούθησε η παρουσίαση της διαδικασίας κατάταξης των ξενοδοχείων και του νομικού πλαισίου που ισχύει από την διευθύντρια του Ξ.Ε.Ε. κα. Αγνή Χριστίδου και τον εντεταλμένο του Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Ανδρουτσάκη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video