ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αφιλόξενα για άτομα με κινητικά προβλήματα τα αγροτουριστικά καταλύματα στην Ισπανία

- Παράλληλα δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία οικογενειών με παιδιά, ούτε κατοικίδιων 

Την… πλάτη σε άτομα με κινητικά προβλήματα, οικογένειες με παιδιά, αλλά και κατοικίδια, γυρίζουν τα αγροτουριστικά καταλύματα στην Ισπανία, αφού στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές. 
Για παράδειγμα, το 80,4% των ισπανικών αγροτικών καταλυμάτων δεν είναι προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια και άτομα με κινητικά προβλήματα και μόνο το 19,6% των καταλυμάτων αυτών παρέχουν αντίστοιχες υποδομές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης του ισπανικού αγροτικού Βαρόμετρου Τουρισμού.
Στην Ισπανία υπάρχουν 3.850.000 άτομα με αναπηρία και 2.54 εκατομμύρια από αυτά τα άτομα έχουν κινητικές δυσκολίες, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ΙΝΕ). Ωστόσο, μόνο δύο στα 10 αγροτικά καταλύματα είναι προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια.
Σύμφωνα με νέα, αναθεωρημένα στοιχεία του Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Nebrija, η ανεπάρκεια των υπηρεσιών για άτομα με κινητικά προβλήματα που προσφέρονται από τα αγροτουριστικά καταλύματα και κατοικίες είναι σημαντική και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.
Παράλληλα, αναβάθμιση χρειάζονται και οι υπηρεσίες και εγκαταστάσεις των αγροτικών καταλυμάτων, οι οποίες σχετίζονται με τη φιλοξενία των κατοικίδιων ζώων. Σχεδόν το 60% των αγροτουριστικών καταλυμάτων δεν επιτρέπουν τα κατοικίδια, αν και παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών να τα παίρνει μαζί στις διακοπές του.
Ένας άλλος τομέας που πρέπει να βελτιωθεί, σύμφωνα με την έκθεση, είναι οι υπηρεσίες, εγκαταστάσεις και ειδικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά, καθώς το 75,6% των αγροτικών καταλυμάτων δεν παρέχουν καμία από αυτές τις υπηρεσίες.
Τα περισσότερα αγροτικά καταλύματα στην ισπανική ύπαιθρο διαθέτουν μια ψησταριά (56,1% καταλυμάτων), τζάκι (62,9%) και κήπο (64,4%). 
Ωστόσο, καλύτερες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το διαδίκτυο, αφού το πρώτο εξάμηνο του 2015, το 43% των αγροτικών καταλυμάτων διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έναντι 39,1% το προηγούμενο έτος.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video