ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πρόγραμμα ‘SIGNA MARIS’:Τα τουριστικά λιμάνια ως...


... πύλες πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατα της Νότιας Ιταλίας. 

- Μια καλή πρακτική και για την Ελλάδα. 

Στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του προγράμματος «Signa Maris" για την προώθηση των τουριστικών υπεροχών των τεσσάρων περιφερειών της Νότιας Ιταλίας. 
Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο "Ανοιχτή Θάλασσα", διοργανώνει την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «SIGNA MARIS" για την προώθηση των τουριστικών υπεροχών των τεσσάρων περιφερειών της Νοτίου Ιταλίας (Καμπανία, Απουλία , Καλαβρία και Σικελία), που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Remezzo Palace, το οποίο βρίσκεται στην Κρήνη Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη).
Το SIGNA Maris είναι ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού (MiBACT) - Ενδιάμεσος Φορέας του POIn " Πολιτιστικά, φυσικά αξιοθέατα και τουρισμός», το οποίο προωθεί τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο καθώς και τις τοπικές γεύσεις, μέσα από την γέννηση ενός νέου τουριστικού συστήματος που συνδυάζει και ενσωματώνει γη και θάλασσα. 
Ειδικότερα, τα τουριστικά λιμάνια που εμπλέκονται στο πρόγραμμα γίνονται η αφετηρία πολυάριθμων διαδρομών μέσω των οποίων μπορείτε να ανακαλύψετε τις ομορφιές ενός τοπίου μοναδικό στον κόσμο. Σε κάθε μία από αυτές τα μνημεία, τα μουσεία, τα αξιοθέατα και τα τυπικά οινογαστρονομικά προϊόντα αφηγούνται τις ιστορίες και τις παραδόσεις της Μεσογείου, οι οποίες στο πέρασμα των αιώνων διαμόρφωσαν, διαφύλαξαν και ανέδειξαν τις ομορφιές της Ιταλίας. 
Ως εκ τούτου, το έργο ερμηνεύει το δίκτυο των τουριστικών λιμανιών ως κινητήρια δύναμη για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που συμμετέχουν, προκειμένου να αυξηθεί η ροή των τουριστών από την Ιταλία και από τις σημαντικότερες αγορές . 
Τα τουριστικά λιμάνια που σήμερα συμμετέχουν στο δίκτυο SIGNA MARIS είναι 38: Καμπανία, Απουλία και Σικελία φιλοξενούν 10, ενώ η Καλαβρία 8. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις 11 Νοεμβρίου θα παρουσιαστούν εν συντομία οι κυριότερες διαδρομές που έχουν ως αφετηρία τους τα λιμάνια του cluster Baia di Napoli. Η πόλη της Νάπολης αποτελεί στην πραγματικότητα έναν εύκολα προσβάσιμο προορισμό για τους τουρίστες από την Ελλάδα, επειδή υπάρχει αεροπορική σύνδεση. Από το λιμάνι της Νάπολης – Santa Lucia, για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να προσεγγίσει τα ιαματικά λουτρά της Ίσκια και των Campi Flegrei, να ανακαλύψει τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου του Βεζούβιου, να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας, Ercolano και Stabiae, καθώς και άλλα μεγαλοπρεπή μνημεία όπως la Reggia di Caserta. Όλα αυτά δοκιμάζοντας τις γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής. Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ένα κοκτέιλ με βάση τα τοπικά προϊόντα της περιοχής της Καμπανίας. 
Το πρόγραμμα υπόσχεται να είναι ενδιαφέρων, καθώς θα μπορούσε να γίνει "μια καλή πρακτική" και για την Ελλάδα, τόσο πλούσια σε παράκτιους τουριστικούς προορισμούς με ισχυρούς δεσμούς με το το εσωτερικό του εδάφους. 
Η δημιουργία τουριστικών cluster, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα. 
Όλες οι πληροφορίες για το έργο, το δίκτυο των λιμένων που συμμετέχουν και οι προτεινόμενες διαδρομές είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα: www.signamaris.it σε πέντε γλώσσες. 
Πρόκειται για μια πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού με εύκολη πρόσβαση, η οποία αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν την τουριστική προσφορά των τεσσάρων περιφερειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 
Αναπτύχθηκε επίσης μία εφαρμογή, διαθέσιμη στα κυρίως Stores, σε λειτουργία και εκτός σύνδεσης για τους πλοηγούς, παρέχοντας πληροφορίες σχετικές με τα λιμάνια, το έδαφος και την ασφάλεια στην θάλασσα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video