ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η πρόταση του δήμου Δελφών για Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021


Πανηγυρικό χαρακτήρα πήρε την περασμένη Παρασκευή το προσκλητήριο του Δήμου Δελφών για συστράτευση στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, που από κοινού συντονίζουν ο Δήμος Δελφών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. 
Δελφιώτες και Δελφικοί βρέθηκαν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών η Πρόεδρος του οποίου, κυρία Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής καθηγητής κ. Αθανάσιος Μαρκόπουλος που παρέστη και μίλησε, στήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του ιστορικού Δήμου. 
Ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του επεσήμανε πως η διεκδίκηση αυτή θα φέρει όχι μόνο στο Δήμο Δελφών, αλλά και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα ανάπτυξη και ευημερία, βασισμένη πάνω σε γερές βάσεις.
«Οι Δελφοί-πρόσθεσε- πρέπει να αποκτήσουν πάλι τον οικουμενικό χαρακτήρα που τους αναλογεί για να ξαναβρεί η Ευρώπη το «μέτρο». Οι Δελφοί ήταν και μπορούν να είναι ξανά το Πνευματικό Κέντρο του Κόσμου και μόνο αυτοί μπορούν να δώσουν το 2021 ένα ευρύτερο πνευματικό μήνυμα αναστοχασμού πάνω στις φιλοσοφικές αρχές του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι Δελφικές. Να αναζητήσουμε όλοι μαζί- τόνισε- το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις κι αυτή η αναζήτηση να μετουσιωθεί μέσα σε μια πολιτιστική πρόταση που δεν θα εξαιρεί τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά θα εμπνέεται από αυτήν και θα δίνει το αυθεντικό νόημα της σύγχρονης Ελλάδας». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, του οποίου η ομιλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους όταν ανακοίνωσε ότι την Υποψηφιότητα των Δελφών συνυπαγράφουν όλοι οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι από όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πλήθος Ακαδημαϊκών και ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του κ. Σπύρου Μερκούρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αφού αναφέρθηκε στο όραμα και το έργο της Μελίνας Μερκούρη για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μια εποχή με τρομερά προβλήματα. Η οικονομία είναι πλέον πάνω από την πολιτική και τον πολιτισμό. Είναι ευκαιρία ξανά σε αυτόν εδώ τον τόπο, τους Δελφούς, να ξαναδώσουμε το αίτημα της ανάγκης του πολιτισμού, να δώσουμε το αίτημα της ανάγκης ενός διαλόγου μεταξύ λαών και πολιτισμών. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορεί να στεγνώσει η κοινωνία, διότι ο πολιτισμός είναι στο επίκεντρο της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς είχε η Δημοσιογράφος και Διευθύντρια Λόγου και Τέχνης της Unesco Πειραιώς και Νήσων κα Κλέλια Χαρίση, ενώ μουσικά πλαισίωσαν ο συνθέτης και ερευνητής Νίκος Ξανθούλης, η τραγουδίστρια και συνθέτρια Φένια Χρήστου, ο μουσικός με διεθνή καριέρα στα κρουστά Αλέκος Χρηστίδης, ο ανεπανάληπτος ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, καθώς και η Χορωδία του Ωδείου Άμφισσας υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Ιντέρνου. Η επίσημη παρουσίαση της Υποψηφιότητας των Δελφών, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Το συντονισμό της επικοινωνιακής κάλυψης της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών έχει αναλάβει η MTC GROUP.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video