ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φόβοι για κατάρρευση της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας

  - 4,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία το 2014 

- Κίνδυνος για πτώχευση ρωσικών tour operators 

Το ρωσικό μποϊκοτάζ στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, την προηγούμενη Τρίτη, θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες για την τουρκική τουριστική βιομηχανία, δεδομένου ότι η Ρωσία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Τουρκία, λίγο πίσω από τη Γερμανία, ενώ μέχρι αυτήν την εβδομάδα ήταν και μακράν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι, από το 2009 έως σήμερα, η αγορά έχει διπλασιαστεί στα 4,5 εκατομμύρια αφίξεις τον χρόνο. 
Από την άλλη, η απαγόρευση αυτή είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε πτώχευση αρκετές ρωσικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν, ήδη, σταματήσει να στέλνουν τουρίστες στην Αίγυπτο και την Τυνησία... 

Την αναστολή της πώλησης διακοπών στην Τουρκία συνέστησε ο Ρωσικός Τουριστικός Οργανισμός Rostourism, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, ενώ το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ανέφερε ότι, ο ρωσικός ταξιδιωτικός πράκτορας Natali Tours θα σταματήσει τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία στο εγγύς μέλλον. 
Η Τουρκία είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός αναψυχής για τους Ρώσους, με περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες το 2014. Ακόμη, λοιπόν, και αν η Τουρκία προσπαθήσει να προσελκύσει τουρίστες από άλλες χώρες, δεν θα καταφέρει να καλύψει τις ζημιές που θα προκληθούν από την απώλεια της ρωσικής αγοράς, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Vitalij Vladykin, διευθυντής έρευνας της Euromonitor International. 
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την Τουρκία, πολύ μικρότερη, όμως, από τη Ρωσία, με μόνο 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. 
Από την πλευρά του ο Ακίν Koc, διευθύνων σύμβουλος στο Ηνωμένο Βασίλειο του τουρκικού σπεσιαλίστα Anatolian Sky Holidays, λέει ότι ορισμένες περιοχές uα πληγούν περισσότερο από άλλες. «Για παράδειγμα η Αττάλεια αποτελεί σταθερή αξία για τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι την επιλέγουν για τις μεγάλες, πολυτελείς ξενοδοχειακές της μονάδες, με αποτέλεσμα και να πληγούν περισσότερο, σε σχέση με τα μικρότερα θέρετρα, όπως λόγου χάρη αυτά στην περιοχή του Νταλαμάν, με τα ψαροχώρια και τα boutique ξενοδοχεία, που δεν είναι τόσο δημοφιλή στη ρωσική αγορά». 
Από άλλη οπτική βλέπει το μποϊκοτάζ της Ρωσίας στην Τουρκία ο Vitalij Vladykin της Euromonitor, προβλέποντας ότι πιθανόν ορισμένες ρωσικές τουριστικές επιχειρήσεις οδηγηθούν σε πτώχευση σε περίπτωση που το μποϊκοτάζ προς την Τουρκία συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, καθώς υπάρχει, ήδη, απαγόρευση της Ρωσίας για ταξίδια προς την Αίγυπτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της και προς την Τυνησία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο θέρετρο Σούσε και στην Τύνιδα φέτος. 
«Ωστόσο, κάποιοι ευρηματικοί Ρώσοι τουρίστες αρνούνται να σταματήσουν να ταξιδεύουν σε αγαπημένους, για την τσέπη τους, προορισμούς. Άρχισαν, λοιπόν, να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο από γειτονικές χώρες», σημειώνει ο Vladykin. 
Από την πλευρλα του ο Ted Wake των Kirker Holidays, πιστεύει ότι η απαγόρευση της Ρωσίας θα κρατήσει επίσης υψηλής ποιότητας Αμερικανούς τουρίστες μακριά από την Τουρκία. Σημειώνει δε, πως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Τουρκία, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν προσφορές σε Βρετανούς τουρίστες, παρέχοντάς τους τέσσερις διανυκτερεύσεις στην τιμή των τριών και δωρεάν αναβάθμιση δωματίου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video