ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση εργοδοτικών εισφορών βάζουν οι δανειστές


Ισχυρές ενστάσεις στο ενδεχόμενο αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, στο πλαίσιο της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, εξέφρασε ο επικεφαλής της ομάδας των δανειστών από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε ο κ. Κοστέλο απαντώντας στις πληροφορίες για επικείμενη αύξησή τους στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένονται οι προτάσεις από το υπουργείο Εργασίας οποτεδήποτε και πιθανόν μέσα στο Δεκέμβριο για να ξεκινήσει η συζήτηση. 
Μέχρι να ξεκινήσει βέβαια η διαπραγμάτευση, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. δεν απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο, δηλώνοντας πως «δεν έχουμε “κόκκινες γραμμές” στη συζήτηση» και θα δούμε την ελληνική πρόταση «στο σύνολό της».
Εσπευσε βέβαια να βάλει φρένο στις όποιες κυβερνητικές προσδοκίες, ξεκαθαρίζοντας πως «προφανώς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών δεν θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. 
Αλλά πρέπει να δούμε το σύνολο της μεταρρύθμισης σε συνδυασμό και με τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδημάτων». 
Ο κ. Κοστέλο, που αποκάλυψε πως η Ε.Ε. έχει παράσχει βοήθεια στο υπουργείο Εργασίας, παραδέχτηκε ότι υπάρχει και δημοσιονομική πτυχή στη μεταρρύθμιση, παράλληλα με τη διαρθρωτική, και υπογράμμισε ότι, ενώ το συνταξιοδοτικό σύστημα οφείλει να δίνει κίνητρα για παραμονή στην εργασία, το ελληνικό σύστημα παρέχει αντικίνητρα. Ο εκπρόσωπος των θεσμών παραδέχθηκε, βέβαια, ότι πάρα πολλές οικογένειες έχουν ως μοναδικό εισόδημα μία σύνταξη, «οπότε θα πρέπει να εξετασθεί και αυτό το θέμα». 
Σε κυβερνητικό επίπεδο πάντως, και παρά την άκαρπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, έχει τεθεί ως εθνική «κόκκινη γραμμή» η μη μείωση των κύριων συντάξεων και επισημαίνεται σε όλους τους τόνους ότι θα δοθεί μάχη προκειμένου αυτό να επιτευχθεί μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Tόμας Χάντελ και μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, ότι και στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση θα προωθήσει τη δική της μεταρρύθμιση «πέραν των μνημονίων, για ένα σύστημα βιώσιμο, δίκαιο, που οι αναγκαίες εξοικονομήσεις δεν θα γίνουν από μία ακόμα μείωση των συντάξεων αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος». 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σύνολο της πρότασης θα παρουσιαστεί πιθανότατα εντός της εβδομάδας στον πρωθυπουργό, ενώ εκκρεμεί και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που δεν έχει οριστεί, καθώς ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος θα συνεχίσει τον διεθνή κύκλο επαφών του, με ταξίδι στο Βερολίνο. 
Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας, υπουργό του Λουξεμβούργου Νίκολα Σμιτ, θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και του κ. Σμιτ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ έχει προγραμματιστεί και σύσκεψη στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.
Το... πανηγυρικό κλίμα αναμένεται να διακοπεί το μεσημέρι, οπότε έχει προγραμματιστεί ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, από τον αρμόδιο υπουργό, για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. 
Πηγή: http://www.skai.gr/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video