ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δύο νέα ξενοδοχεία από τον όμιλο Καράτζη


- Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Χερσόνησο και στην Ιεράπετρα 

Ο αείμνηστος Μιλτιάδης Καράτζης
Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σχεδιάζει να ανεγείρει στην Κρήτη ο εισηγμένος όμιλος Καράτζη που είδε στο εννεάμηνο της χρήσης του 2015 και τις τρεις λειτουργικές δραστηριότητές του - βιομηχανία συσκευασίας, τουρισμός και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - να βελτιώνουν τα μεγέθη τους. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου κ. Αντώνη Καράτζη, αναμένεται η έκδοση αδειών για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των μονάδων σε Χερσόνησο και Ιεράπετρα. 
Η μονάδα στη Χερσόνησο θα ανεγερθεί δίπλα στο υφιστάμενο ξενοδοχείο του ομίλου, το επίσης πεντάστερο «Nana Βeach», το οποίο «είχε μια πολύ καλή σεζόν με πληρότητα στο 100%». Θα είναι τύπου Βed and Breakfast με premium υπηρεσίες ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη δραστηριοτήτων με το all-inclusive «Nana Beach». 
Η μονάδα στην Ιεράπετρα θα χτιστεί σε έκταση 150 στρεμμάτων που έχει αποκτήσει ο όμιλος και θα αριθμεί 1.000 κλίνες.
«Εχουμε καλά μηνύματα από τον τουρισμό» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Καράτζης, ο οποίος επισημαίνει ότι η ανάπτυξη του προϊόντος θα περάσει μέσα από την αναβάθμιση των υποδομών, π.χ. αεροδρόμιο Ηρακλείου, που είναι στα όριά του, και διευκρινίζει ότι και για τις δύο νέες μονάδες έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.
Ειδικότερα για τη μονάδα της Ιεράπετρας προβλέπεται και επιδότηση.
Η βασική δραστηριότητα του ομίλου είναι η συσκευασία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.
Οπως εξηγεί ο κ. Καράτζης, πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης και η ζήτηση παραμένει ανελαστική. «To 95% των εσόδων μας προέρχεται από το εξωτερικό. Διατηρούμε πέντε παραγωγικές μονάδες - τρεις στην Κρήτη, μία στη Λάρισα και μία στη Γερμανία - και δύο εμπορικές εταιρείες σε Ισπανία και Αγγλία» αναφέρει ο επικεφαλής του ομίλου. Σημειώνεται ότι, παρά την πτώση του πετρελαίου, το παράγωγο πολυαιθυλένιο, που αποτελεί την πρώτη ύλη της εταιρείας, δεν έχει υποχωρήσει. Αντιθέτως, η ισχυρή ζήτηση οδήγησε τις τιμές το 2015 σε επίπεδα-ρεκόρ. Στον τομέα της ενέργειας εξετάζεται η επέκταση στα αιολικά πάρκα μέσω της εξαγοράς αδειών από τρίτους. Σήμερα η Καράτζη ΑΕ διαθέτει φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε Θήβα, Πιερία, Λάρισα, Ηράκλειο και Κεφαλλονιά συνολικής ισχύος 14,3 MW.
Ο όμιλος, που απασχολεί περίπου 580 άτομα, στο εννεάμηνο του 2015 είχε έσοδα 61,068 εκατ. από 58,608 εκατ. το εννεάμηνο του 2014 και καθαρά κέρδη 6,129 εκατ. από 7,17 εκατ. ευρώ.
Η μείωση οφείλεται στην κατά 1 εκατ. ευρώ επιβάρυνση από την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης που επηρέασε και τον αναβαλλόμενο φόρο και τον φόρο εισοδήματος.
Σε επίπεδο προ φόρων κερδών και οι τρεις δραστηριότητες παρουσίασαν αύξηση. Αντίστοιχα οι τζίροι ανά τομέα δραστηριότητας διαμορφώθηκαν ως εξής: βιομηχανία συσκευασίας 46,2 εκατ. από 43,17 εκατ., ξενοδοχείο 9,99 εκατ. από 9,47 εκατ. και φωτοβολταϊκά 4,95 εκατ. από 5,38 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια σε ενοποιημένη βάση έφτασαν τα 102 εκατ. ευρώ και ο τραπεζικός δανεισμός σε 37 εκατ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: http://ift.tt/1YAJQuh


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video