ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο

1. Gendarmenmarkt, Βερολίνο, Γερμανία
Με φόντο τα εντυπωσιακά κτίρια Deutscher Dom και Französischer Dom loom, μικροί ξύλινοι πάγκοι φτιάχνουν μια πολύ όμορφη υπαίθρια αγορά. Προσφέρει επίσης νόστιμο φαγητό, κυρίως λουκάνικα και ζεστό αρωματικό κρασί. Τα βράδια συνήθως υπάρχει κάποιο κονσέρτο από χορωδίες μέχρι και τζαζ.

2. Στρασβούργο, Γαλλία
Θεωρείται ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων καθώς φιλοξενεί την πιο παλιά χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, από το 1570! Σήμερα στην πόλη υπάρχουν 10 αγορές με 300 πάγκους. Οι επισκέπτες πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στην πλατεία Kleber, για να δουν το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάθε χρόνο η πόλη "φιλοξενεί" μια περιοχή. Το 2016 φιλοξενούμενη είναι η Πορτογαλία, οπότε υπάρχουν πάγκοι που πουλάνε παραδοσιακά προϊόντα, όπως κρασί πόρτο και τάρτες pastéis de nata.

3. Rathaus, Βιέννη, Αυστρία
Λίγες πόλεις έχουν τόσο εορταστικο κλίμα σαν την Βιέννη! Έχει περίπου 20 αγορές αλλά αυτή πoυ σίγουρα ξεχωρίζει γίνεται μπροστά από το εντυπωσιακό κτίριο του δημαρχείου. 151 πάγκοι με ιδέες για δώρα και αυστριακά λουκάνικα και ποτά , τεράστιο παγοδρόμιο, βόλτα με τάρανδο για παιδιά και η κλασσική φάτνη συνθέτουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

4. Le grand marche de noel, Μόντρεαλ, Καναδάς
Γίνεται για δεύτερη χρονιά και είναι εμπνευσμένη από τις ευρωπαϊκές αγορές.  60 ξύλινοι πάγκοι με χειροποίητα αντικείμενα και ζεστά ποτά, και δραστηριότητες για παιδιά, όπως το εργαστήρι των ξωτικών, το έλκηθρο και το ιγκλού. Εκεί γίνεται και η γιορτή την παραμονή της πρωτοχρονιάς. 

5. Κεντρική πλατεία και Wenceslas,Πράγα, Τσεχία
Οι δύο μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Πράγας, αυτή στην πλατεία της παλιάς πόλης και στην πλατεία Wenceslas απέχουν μόλις 5 λεπτά με τα πόδια και μπορείτε να τις δείτε εύκολα. Πάγκοι με στολίδια, ιδέες για δώρα και απίστευτες λιχουδιές. Ξεχωρίζει το  klobása, τσέχικο λουκάνικο, με ένα ποτήρι τσέχικης μπύρας Pilsner Urquell.Οι αγορές είναι ανοιχτές όλες τις μέρες ως τις 6 Ιανουαρίου, ακόμα και ανήμερα Χριστούγεννα.

6. Piazza Santa Croce, Φλωρεντία, Ιταλία
Η ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά της Φλωρεντίας λειτουργεί ως τις 18/12 στην φαντασμαγορική πλατεία Piazza Santa Croce. Με την εκπληκτική εκκλησία για φόντο, περίπου 50 πάγκοι πουλούν δώρα για τις γιορτές. Για να δείτε τη φάτνη και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει να πάτε στην Piazza del Duomo.

7. Κρακοβία, Πολωνία
Για όποιον ονειρεύεται λευκά Χριστούγεννα, η Κρακοβία είναι ο ιδανικός προορισμός.  Η αγορά γίνεται στην πελώρια κεντρική πλατεία της πόλης, Rynek Glowny. Θα βρείτε πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ, χριστουγεννιάτικες μπάλες βαμμένες στο χέρι, αντίκες, ζαχαρωτά και άλλα πολλά!  

8. Frankfurt Christmas Market, Birmingham, Αγγλία
Η πιο παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά της Αγγλίας, σε πρότυπα γερμανικά, γίνεται κάθε χρόνο ως τις 29/12 στην πλατεία Victoria. 180 πάγκοι με στολίδια, παιχνίδια, κοσμήματα και δώρα. 

9.Tivoli Gardens, Κοπεγχάγη, Δανία
Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο-λούνα παρκ που γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό τα Χριστούγεννα.  Εκτός από τους πάγκους με τα στολίδια και τα διάφορα αντικείμενα, γίνονται τρία διαφορετικά σόου με φώτα ενώ μια παραδοσιακή μπάντα παίζει εορταστικά τραγούδια. Μην χάσετε τα βεγγαλικά 25-17/12 και 31/12-3/1.

10.Winter Wonders, Βρυξέλλες, Βέλγιο
 
Μια μεγάλη γιορτή σε κάθε πλατεία της πόλης- Bourse, Place de la Monnaie, Grand Place, Place Sainte Catherine και Marche aux Poissons, όπου θα βρείτε παγοπίστα, τροχό, σόου φωτός και ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.  Περισσότερα από 200 σαλέ προσφέρουν   glühwein, βελγικές μπύρες και βάφλες.

Πηγή λίστας: cnn.com
Επιμέλεια-παρουσίαση: travetipsgr.blogspot.com


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video