ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Εκδρομή στη λίμνη Balaton


H λίμνη Balaton βρίσκεται 135 χλμ νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην κεντρική Ευρώπη και ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Ουγγαρίας. 

Η ορεινή περιοχή της βόρειας όχθης με τον δρυμό, είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού ενώ στην πεδινή νότια όχθη υπάρχουν πολλά τουριστικά θέρετρα και βίλες. 

 

Οι κυριότερες παραλίμνιες πόλεις είναι το Siofok, Keszthely και Balatonfured. 
 
Siofok- Η πόλη
Ηλιοβασίλεμα στο Siofok
 
Παραλίμνιο καφέ στο Siofok

Keszthely- Το παλάτι
 
Keszthely
 
Balatonfured- Το λιμάνι

H περιοχή δέχεται τους περισσότερους τουρίστες κατά τους θερινούς μήνες, με την θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου 25 °C. 
 
Οι περισσότερες πλαζ αποτελούνται από βότσαλα ή πηλώδη άμμο, όπως και ο βυθός της λίμνης. Κάποια ξενοδοχεία διαθέτουν τεχνητές πλαζ με πρόσθετη άμμο. 
Εκτός από κολύμπι, οι επισκέπτες μπορoύν να κάνουν ιστιοπλοΐα, ψάρεμα αλλά και περιπάτους στους λόφους.
 

Τον χειμώνα η λίμνη είναι επίσης εντυπωσιακή και πολλοί την επισκέπτονται για να κάνουν πατινάζ, έλκηθρο ή να ψαρέψουν με τρύπα στον πάγο. 



Πρόσβαση

Η περιοχή και τα χωριά γύρω από τη λίμνη συνδέονται με τη Βουδαπέστη με τρένο από τους σταθμούς Deli και Keleti. Προσοχή όμως ποιο δρομολόγιο θα διαλέξετε γιατί είναι κάποια που σταματούν σε κάθε χωριό και κάνουν μέχρι και 3 ώρες! Το γρήγορο τρένο κάνει 1,5 ώρα μέχρι το Siofok. 

 

Άλλος τρόπος για να πάτε και να δείτε περισσότερα πράγματα είναι με οργανωμένη εκδρομή, που περιλαμβάνει επίσκεψη στο Herend, το μεγαλύτερο εργοστάσιο πορσελάνης στον κόσμο, επίσκεψη στο Αβαείο στην ακτή Tihany, φαγητό σε καλό εστιατόριο και ελεύθερο χρόνο στο Balatonfured.
Herend- Το εργοστάσιο πορσελάνης
Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα κράτησης, θα βρείτε εδώ.

Booking.com




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video