ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Alberobello: Η πόλη με τους τρούλους

Είναι μια μικρή πόλη (με περίπου 10.000 κατοίκους) στην Απουλία, επαρχία του Μπάρι, που αποκτά όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από το 1996 που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Το Alberobello είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του και συγκεκριμένα για τα σπίτια που έχουν κωνικές στέγες, γνωστές ως τρούλοι. 

 
Η τεχνική κατασκευής τους μοιάζει με τις πρωτόγονες καλύβες! Τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για αποθήκες αλλά και μόνιμες κατοικίες για εργάτες και αγρότες. Ο λόγος που τα έφτιαχναν έτσι "πρόχειρα" ήταν για να αποφεύγουν τη φορολογία του βασιλείου της Νάπολης, αφού ήταν εύκολο να γκρεμιστούν και να ξαναφτιαχτούν.
 
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν μικρά μπαρ και καφέ, καθώς και εστιατόρια και φυσικά πιτσαρίες. Μερικά μάλιστα στεγάζονται σε κτίρια με τρούλο (trulli). 
 
Για όσους θέλουν να μείνουν εκεί, υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες- σίγουρα το καλύτερο θα είναι να επιλέξετε να μείνετε σε trulli. Θα τα βρείτε όλα εδώ

 
Πολλά κτίρια trulli λειτουργούν ως μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικά είδη.
 
Πως θα πάτε
- Με τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Μπάρι- διάρκεια διαδρομής περίπου 90 λεπτά.  
- Με οργανωμένη εκδρομή μισής μέρας από το Μπάρι, με λεωφορείο και ξενάγηση στα αγγλικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
 
 
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video