ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τα 10 καλύτερα αξιοθέατα του Όσλο


Το Όσλο είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που περιβάλλεται από βουνά και πράσινους λόφους. Είναι μια πολυεθνική πόλη με μισό εκατομμύριο κατοίκους, από τους οποίους περίπου το 25% είναι μετανάστες. Είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός, αν και αρκετά ακριβός! Εδώ θα δούμε τα 10 καλύτερα αξιοθέατα της πόλης, σύμφωνα με την επίσημη τουριστική ιστοσελίδα.  

1.  Κάστρο Akershus
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι πολύ εντυπωσιακό την ημέρα και τη νύχτα.Φτιαγμένο το 1299, το μεσαιωνικό κάστρο ήταν σημείο στρατηγικής σημασίας ώσπου έγινε ανάκτορο το 1600. Στο χώρο του κάστρου διοργανώνονται συναυλίες και άλλα events.
http://ift.tt/1QIcrMv
Η μεγαλύτερη πινακοθήκη της Νορβηγίας που λειτουργεί από το 1837. Περιλαμβάνει αναρίθμητα έργα μεγάλων ζωγράφων όπως οι Edvard Munch, Cézanne και Monet.

 
Το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της χώρας, με περισσότερα από 30 παιχνίδια διασκέδασης, μαγαζιά, καρουζέλ, τρενάκια και πολλά άλλα, ιδανικός προορισμός για μικρούς αλλά και μεγάλους!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο! Βρίσκεται δίπλα από το λιμάνι και είναι χτισμένο γυρτά ώστε να μοιάζει σαν να βγαίνει από τη θάλασσα. Από την ταράτσα οι επισκέπτες απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην πόλη και τα φιόρδ.

 
Πίστες για σκι – με δυνατότητα να κάνεις σκι ακόμα και το βράδυ- και το μουσείο του αθλήματος που παρουσιάζει την ιστορία του σκι, έχει έκθεση με αντικείμενα από πολικές ανασκαφές και είδη snowboarding. Από το παρατηρητήριο στην κορυφή του πύργου η θέα προς το Όσλο είναι μοναδική!
 
 
Το fram είναι το δυνατότερο ξύλινο πλοίο που φτιάχτηκε ποτέ και ακόμα κατέχει το ρεκόρ πλεύσης προς το πιο βόρειο και πιο νότιο σημείο. Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο πλοίο και να δουν πως το πλήρωμα και τα σκυλιά, κατάφεραν να επιβιώσουν στα πιο παγωμένα και επικίνδυνα σημεία της γης, την Αρκτική και την Ανταρκτική. Επίσης υπάρχει προσομοίωση πολικών συνθηκών! 
 
 
Ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια μουσεία της Ευρώπης, με 155 παραδοσιακά σπίτια από κάθε γωνιά της Νορβηγίας και μια εκκλησία του 1200. Οι εσωτερικές εκθέσεις περιλαμβάνουν χειροτεχνίες, παραδοσιακές φορεσιές, την κουλτούρα των Λαπώνων, παιχνίδια, όπλα κλπ. Το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε βόλτα με άμαξα, να παίσετε ζώα και να φάτε φρεσκοψημένο lefse, παραδοσιακό είδος ψωμιού.

Αποτελείται από το μουσείο ζωολογίας με ζώα από όλο τον κόσμο, τον βοτανικό κήπο, ιδανικό μέρος για ξεκούραση και τα θερμοκήπια.

Θα δείτε πλοία από πολλές περιοχές της Νορβηγίας, εργαλεία, βάρκες και το εντυπωσιακό ξύλινο πλοίο του 19ου αιώνα, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.

10. Vigelandsparken
Είναι το πιο διάσημο αξιοθεέατο της Νορβηγίας, με περισσότερους από 1 εκατομύριο επισκέπτες ετησίως. Πρόκειται για ένα πάρκο με αγάλματα του γλύπτη Gustav Vigeland (1869-1943), με περισσότερα από 200 αγάλμτα από γρανίτη, σίδηρο και χαλκό. Τα πιο διάσημα αγάλματα είναι το Sinnataggen (που σημαίνει μικρό θυμωμένο αγόρι), ο Μονόλιθος και το Livshjulet (που σημαίνει ο τροχός της ζωής). 

tips
* Αεροπορικά εισιτήρια θα βρείτε με την Aegean, τηνSas και την Norwegian. H πτήση από Αθήνα διαρκεί περίπου 4 ώρες. 
* Μπορείτε να ταξιδέψετε με ταυτότητα αρκεί να είναι με λατινικούς χαρακτήρες.
* Νόμισμα της χώρας η νορβηγική κορόνα (ΝΟΚ). 
* Καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Όσλο είναι το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα οι θερμοκρασίες είναι πολικές. Ωστόσο το χειμώνα συγεκντρώνει πολύ τουρισμό για σκι.

 





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video