ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Tashirojima, το νησί της γάτας

Είναι ένα μικρό νησί στην περιφέρεια Miyagi στην Ιαπωνία. Έχει περίπου 20 κατοίκους, κυρίως ηλικιωμένους, και περίπου 120 γάτες! 
Είναι πλέον γνωστό ως το νησί της γάτας, αφού υπάρχουν τόσες πολλές αναλογικά με τον πληθυσμό.
Παλαιότερα το νησί ήταν γεμάτο μεταξοσκώληκες και παρήγαγε μετάξι, οπότε έφεραν γάτες στο νησί για να κυνηγούν τα ποντίκια. 
Με τον καιρό, οι γάτες συνεχώς πολλαπλασιάζονταν κι έτσι σήμερα είναι περισσότερες από τους κατοίκους του νησιού, σε αντιστοιχία 6 γάτες ανά κάτοικο! 
Στη γιαπωνέζικη κουλτούρα, οι γάτες θεωρούνται ότι φέρνουν καλή τύχη, χρήματα και καλή ζωή, σε όσους τις συναντούν και τις φροντίζουν.
Στην μέση του νησιού, υπάρχει ένας ναός για γάτες, γνωστός ως Neko-jinja! 
Οι γάτες είναι πολύ φιλικές και παιχνιδιάρες με τους κατοίκους αλλά και τους ξένους και φυσικά πάντα ζητούν φαγητό! 
Πρόσφατα άνοιξε χώρος κάμπινγκ και διαμονής με μικρές καμπίνες που έχουν μάλιστα σχήμα γάτας! Λειτουργεί από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο
Δεν υπάρχουν άλλες τουριστικές υποδομές στο νησί, οπότε οι επισκέπτες καλό είναι να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό και σίγουρα γατοτροφή! Επίσης οι επισκέπτες πρέπει να παίρνουν τα σκουπίδια τους μαζί όταν φεύγουν και φυσικά απαγορεύονται οι σκύλοι!
Οι γάτες στο λιμάνι
Η ώρα ταίσματος!
Κάτοικος του νησιού


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video