ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλίθια βασιλευομένη γραφειοκρατία


Ο καλός φίλος και δημοσιογράφος στην Κρήτη Κώστας Συλιγάρδος, γράφει στο flashnews και αναδεικνύει μια απίσυετη περίπτωση γραφειοκρατίας, την οποία στον Τουρισμό την βιώνουμε καθημερινά από τις "συμπεριφορές" των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.
Διαβάστε και φρίξτε!!! 
"Γραφειοκράτες ως το κόκκαλο ή επικύνδινοι διαχειριστές; Είναι το ερώτημα που βασανίζει μερίδα από Έλληνες ιδιώτες που μάταια προσπαθούν να ανοίξουν "αγορές" εν μέσω κρίσης. Το ελληνικό παράδοξο που αποδεικνύει ότι παρά τα χαστούκια και την ύφεση, εξακολουθούμε να βάζουμε εμπόδια και να διώκουμε το επιχειρείν απ όπου κι αν αυτό προέρχεται εις το όνομα της "βασιλευομένης αρτηριοσκλυρηντικής γραφειοκρατίας".
 Κι ενώ η λίστα είναι μακρά με περιπτώσεις που άλλοτε σε κάνουν να θλίβεσαι και να απορείς "γιατί πρέπει εσύ να πληρώνεις πανάκριβα αυτό το σύστημα", πολλές φορές τα όρια ξεπερνιούνται και σε κάνουν να λυγίζεις απέναντι σ' ένα σύστημα που σου κάνει (αν είσαι επιχειρηματίας και συναλασσόμενος με το κράτος) σκληρό bullying "μπούλιγκ" (εκφοβισμό στην Ελληνική). 
Ο συντοπίτης μας Γιώργος Κελαράκης είναι εκπαιδευτής πιλότων και ιδιοκτήτης εδώ και αρκετά χρόνια μιας μικρής επιχείρησης που εκπαιδεύει επιτυχώς χειριστές για την πολιτική αεροπορία.Η έδρα του είναι στο Ηράκλειο (Cretan eagle aviation). 
Εκατοντάδες χειριστές μικρών αεροσκαφών αλλά και επαγγελματίες πιλότοι σήμερα, έχουν ξεκινήσει την καριέρα και το χόμπι τους οι ερασιτέχνες από αυτή τη σχολή. 
Ο ίδιος έχει χάσει λεφτά για να μπορέσει να την κρατήσει ζωντανή σ' ένα περιβάλλον όχι και τόσο φιλικό. 
Μέσα στα χρόνια της κρίσης,προσπάθησε να ανοίξει τα "φτερά" του σε νέες και συνάμα πολλά υποσχόμενες αγορές.Στράφηκε επιλεκτικά σε χώρες της Αφρικανικής ηπείρου. Δαπάνησε χρόνο και χρήμα. Είχε και εξακολουθεί να έχει όραμα να πετύχει να φέρει σπουδαστές από χώρες όπως η Αίγυπτος, η Νιγηρία, η Λιβύη. Τα αιτήμα από την Νιγηρία έφτασαν τα 3000!!! 
Ναι,τόσοι ήθελαν να έρθουν στην Κρήτη για να ξεκίνησουν την σταδιοδρομία τους στον αεροπορικό χώρο,με ότι αυτό συνεπάγεται.Δίδακτρα,και φόροι για το κράτος, θέσεις εργασίας και εισφορές πάλι για το κράτος, ενοίκια άρα πάλι φόροι για το κράτος και όλες τις δαπάνες της καθημερινής τους διαβίωσης άρα έμμεσους και άμεσους φόρους πάλι για το κράτος. Χρήματα δηλαδή που συντηρούν το σύστημα των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση αυτά, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, ότι οι πόρτες για τον κύριο Γ. Κελαράκη, θα έπρεπε αυτονόητα να είναι όχι απλά ανοιχτές αλλά διάπλατα, μιας και ο μικρός αυτός επιχειρηματίας θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ένας καλός "πελάτης" για το κράτος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση τους ψάχνει ή θα έπρεπε να τους αναζητά ως θησαυρό σωτηρίας. 
Κι όμως. 
Το κράτος όχι μόνο δεν βοηθά, δεν εξυπηρετεί και δεν λειτουργεί, αλλά βάζει εμπόδια, διώκει και αδιαφορεί. Δικό τους είναι το "μαγαζί"; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς... 
Με έγγραφα του ακόμα από το 2013 προς τον τότε Υπ.Εξωτερικων Βαγγέλη Βενιζέλο, ο κ Κελαράκης αναζητά την επικοινωνία με την πρεσβεία μας στην Νιγηριά, ώστε να δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να ανοίξει η πόρτα στους 3000 νέους να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην χώρα μας.Μάταια. 
Αδιαφορία,απαξίωση,εμπαιγμός. 
Οι 3000 έμειναν με την επιθυμία,ο πρωταγωνιστής μας, με τα χαρτιά στο χέρι σαν τον μουτζούρη, που κρατά ο χαμένος και το κράτος σε βαθιά ύπνωση ,να χάνει λεφτά όπως παραπάνω περιγράψαμε. 
Τις τελευταίες εβδομάδες η υπόθεση αυτή "φουντώνει" περαιτέρω... 
Ένας ηλικιακά νέος Αιγύπτιος επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρεί μεταξύ άλλων στη χώρα του και ένα ιδιωτικό κέντρο συμβουλευτικής και κατεύθυνσης σπουδών για νέους, αναζητά βίζα για την σύζυγό του και τα πέντε τέκνα του, ώστε να έρθουν στην Κρήτη για τρεις μήνες. 
Ο ίδιος είναι μαθητευόμενος πιλότος στον ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΕΤΟ, η γυναίκα του επιθυμεί να απολαύσει για το ίδιο διάστημα (3 μήνες) τις διακοπές της και τα παιδιά τους να πάνε σε κατασκηνώσεις στο νησί, να μάθουν τα Ελληνικά μιας και όπως μας εξηγεί ο ίδιος είναι φιλέλληνας και βέβαια να χαλάσουν χρήματα στον τόπο μας, αφού εδώ θα ζήσουν, λίγο πριν ο ίδιος βρει τη δυνατότητα να στέλνει εδώ, μέσω του γραφείου του σπουδαστές και φοιτητές σε διάφορες ειδικότητες.
Στο αίτημα του για χορήγησης σχετικής άδειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ Εξωτερικών του απάντησαν θετικά, μόνο για λίγες μέρες στην περίπτωση της συζύγου του. 
Όχι στα παιδιά(!!!) 
Δεν θέλω να σας κουράζω άλλο.´
Αλλωστε είναι εύκολα τα συμπεράσματα. Μια ερώτηση μόνο προς πάσαν κατεύθυνση. 
Πως είναι δυνατόν η χώρα μας να περιθάλπτει (και καλώς) τις ατέλειωτες στρατιές των ανθρώπων που ως παράνομοι μετανάστες βρίσκονται και "λιάζονται" στις Ελληνικές πλατείες, να ανοίγουν και να κλείνουν τα κέντρα κράτησης με ότι αυτό συνεπάγεται και την ίδια ώρα να μην επιτρέπουν στον νόμιμο προσωρινό επισκέπτη που διεκδικεί με τα χαρτιά του να αφήσει λεφτά στον τόπο, να ανοίξει μια νέα αγορά εργασίας και επένδυσης να το πράξει ως απλά αυτονόητο(;) 
Αδιόρθωτοι, αυτοκαταστροφικοί, και σίγουρα θλιβεροί. 
Τ´ακούει κανείς;"
Όχι φίλε Κώστα δεν ακούει κανείς, είναι βέβαιο!!!


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video