ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όνειρο ήταν και πέταξε (;) τα 25 εκ. τουρίστες...


...υποστηρίζει το Blomberg 

- Ανδρέας Ανδρεάδης: Ίσως να μην πιάσουμε ούτε τα 24 εκ. τουρίστες... 
- Παρατηρείται μία επιβράδυνση σε ορισμένες αγορές, ιδίως στη Γερμανία 

Στις επιπτώσεις της οικονομικής αβεβαιότητας στη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον τουρισμό, εστιάζει το Bloomberg, επισημαίνοντας το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στη γερμανική «αγορά». 
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – δανειστών απειλεί την ενίσχυση του τουρισμού, ο οποίος διατηρεί καίριο ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας. 
Παρά την δυναμική έναρξη του 2015, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι κρατήσεις ξένων τουριστών έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά.
«Παρατηρείται μία επιβράδυνση σε ορισμένες αγορές, ιδίως στη Γερμανία» παραδέχεται ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μιλώντας στο Bloomberg. 
«Έχουμε χάσει έδαφος τους τελευταίους μήνες. Χάνουμε το momentum, καθώς η γενική εικόνα παραμένει θολή» συμπληρώνει χαρακτηριστικά. 
Την ίδια στιγμή, σημειώνει το Bloomberg, η ελληνική οικονομία επιστρέφει στην ύφεση, ενώ το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιβολή των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls). 
«Ο ΦΠΑ στον τουρισμό έχει αλλάξει έξι φορές τα τελευταία έξι χρόνια. Δεν είναι δυνατόν κανένας επιχειρηματίας να κάνει ένα 10ετές πλάνο» επισημαίνει εν συνεχεία ο Ανδ. Ανδρεάδης. «Πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία, δίχως να δολοφονείται το επενδυτικό περιβάλλον» τονίζει χαρακτηριστικά. 
Όσον αφορά τις κρατήσεις, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ παραδέχεται πως υπάρχει σημαντική αύξηση Βρετανών και Αμερικανών τουριστών, η οποία αποδίδεται κυρίως στην αποδυνάμωση του ευρώ έναντι της στερλίνας και του δολαρίου, αντίστοιχα. 
Ωστόσο, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 25 εκ. τουρίστες το 2015, ο Ανδρέας Ανδρεάδης θεωρεί απίθανη την επίτευξη του εν λόγω στόχου. «Έχουμε 1 εκ. περισσότερους τουρίστες φέτος, αλλά εάν η επιβράδυνση συνεχιστεί, τότε είναι απίθανη η επίτευξη του στόχου των 25 εκ. ευρώ» κατέληξε, διευκρινίζοντας πως πιθανώς να μην επιτευχθεί ούτε ο στόχος των 24 εκ. τουριστών.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video