ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Ανησυχίες" της ΠΟΞ στην Έλενα Κουντουρά !!!


- Ε. Κουντουρά: «Κανένα νέο μέτρο στον Τουρισμό χωρίς διαβούλευση»
- Καμία αλλαγή στο καθεστώς παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού

Τις βαθιές ανησυχίες και τον έντονο προβληματισμό του ξενοδοχειακού κόσμου για τις δραματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον κλάδο αλλά και στην εθνική οικονομία γενικότερα, η εφαρμογή φοροεισπρακτικών μέτρων που δεν έχουν μελετηθεί ως προς τις επιβαρύνσεις που θα επιφέρουν στο τουριστικό προϊόν και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μετέφερε στην υπουργό αναπληρωτή Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας κα Έλενα Κουντουρά, το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΟΞ Γιάννη Α. Ρέτσο, ενημέρωσαν την κα Κουντουρά για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και έθεσαν σειρά τρεχόντων και διαχρονικών θεμάτων, που απασχολούν τον Ξενοδοχειακό Κλάδο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τα εξεταζόμενα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, μέτρα, όπως η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και η επιβολή τελών, ποσοστιαίων ή ποσοτικών, στις διανυκτερεύσεις. 
Όπως τονίστηκε από πλευράς ΠΟΞ, κάθε πρόσθετη επιβάρυνση στο τουριστικό προϊόν της χώρας, (πόσω μάλλον δε εν μέσω τουριστικής περιόδου), θα πλήξει καίρια την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού σε μία περίοδο που οι χιλιάδες μικρομεσαίες ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας και που ο διεθνής ανταγωνισμός εντείνεται. 
Παρουσιάστηκαν μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα των επιβαρύνσεων που θα κληθούν να επωμιστούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τη φετινή περίοδο, αλλά και της αντίστοιχης ιλιγγιώδους εκτίναξης του κόστους του ξενοδοχειακού προϊόντος, για τους πελάτες. 
Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν οι κίνδυνοι για συρρίκνωση της περιόδου λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, με επιπτώσεις στην Απασχόληση, στη διάχυση εισοδήματος στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες και σε σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων που συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα. 
Παράλληλα, η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τα μέτρα αυτά, φέρνει σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση την πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες, αυτό το διάστημα, καλούνται να υπογράψουν συμφωνίες και συμβόλαια με τους ξένους τουριστικούς οργανισμούς για την περίοδο του 2016. 
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΞ υπογράμμισαν ότι την ώρα που οι νομοταγείς και συνεπείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους νέους φόρους και “χαράτσια”, τα παράνομα καταλύματα κυριολεκτικά οργιάζουν ανενόχλητα, ενώ προειδοποίησαν για πιθανή έξαρση των περιστατικών φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. 
Επισήμαναν δε ότι ο Ξενοδοχειακός κλάδος έχει έτοιμη ολοκληρωμένη θεσμική λύση για τον δραστικό περιορισμό του φαινομένου, που, όμως, η Πολιτεία δεν δείχνει πρόθεση να αξιοποιήσει. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και συζητήθηκαν πληθώρα θεμάτων και μεταξύ άλλων, ζητήθηκε η υλοποίηση παρεμβάσεων για: 
• Την αποσαφήνιση του θέματος για το αντίτιμο παραχώρησης Απλής Χρήσης Αιγιαλού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, 
• την αναθέρμανση του Εσωτερικού Τουρισμού και την επέκταση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, 
• την αξιοποίηση της αυξητικής τάσης που εμφανίζουν οι αφίξεις οδικώς και την εύρυθμη λειτουργία των Μεθοριακών Σταθμών, 
• την εξεύρεση δίκαιης και ρεαλιστικής λύσης στο ζήτημα των Πνευματικών-Συγγενικών Δικαιωμάτων. 
• την περαιτέρω απλούστευση και βελτίωση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (visa) 
Ε. Κουντουρά: «Κανένα νέο μέτρο στον Τουρισμό χωρίς διαβούλευση» 
Από την πλευρά της, η κα Κουντουρά, απαντώντας στις θέσεις της ΠΟΞ για την επιβολή νέων μέτρων, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε έκτακτη επιβάρυνση στον τομέα Τουρισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο και δευσμεύθηκε, ότι ακόμα και τότε, δεν θα ληφθούν μέτρα αν προηγουμένως δεν θα έχουν συζητηθεί με το Υπουργείο Τουρισμού και δεν έχει υπάρξει διαβούλευση με τους τουριστικούς φορείς. 
Η αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού τόνισε ακόμα ότι προωθείται, άμεσα, λύση για τη φετινή περίοδο σχετικά με την παραχώρηση Απλής Χρήσης Αιγιαλού, με βάσει τα όσα ίσχυσαν την περυσινή περίοδο, ενώ ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει το αμέσως επόμενο διάστημα για την ενίσχυση της θέσης του ελληνικού τουρισμού, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά της για τη θετική εξέλιξη της χρονιάς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video