ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία το συνέδριο του ESPO στον Πειραιά


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) (21-22 Μαΐου) με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων λιμανιών της Ευρώπης και εκπροσώπων φορέων της λιμενικής βιομηχανίας. 
Στην πρωινή εναρκτήρια συνεδρίαση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της ESPO κ. Santiago Garcia-Mila, η Γεν. Γραμματέας της ESPO κ. Isabelle Ryckbost, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ εκ μέρους του ΥNA παρέστη o Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Αθ. Χριστόπουλος και ο Πρόεδρος της ΡΑΛ κ. Κ. Μουτζούρης.
Τη δεύτερη μέρα μίλησαν ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσας, ο Γεν. Δ/ντης της DG Move κ. Φώτης Καραμίτσος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Λιμένων της DG Move κ. Δημήτρης Θεολογίτης, οι Ευρωβουλευτές Knut Fleckenstein, Eλ. Βόζενμπεργκ, Έυα Καϊλή και Μιλτιάδης Κύρκος, και οι εκπρόσωποι των λιμένων Βρέμης, Δουβλίνου, Μπρίντιζι, Βρετανίας, Δανίας, Αλγκεσίρας, Λισαβώνας και Λιβόρνο, Ρότερνταμ, Μασσαλίας, Βαρκελώνης, Αλγκεσίρας, Αμβούργου, Βαλτικής, Κωνστάντζας, Γκντάνσκ, Μίλφορντ και Αλγκάρβε. 
Το μεσημέρι της δεύτερης μέρας οι σύνεδροι επισκέφθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΛΠ Α.Ε. ενώ την τρίτη μέρα ταξίδεψαν στον Πόρο και την Ύδρα. 
Στην ομιλία του ο Γιώργος Ανωμερίτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Σας καλωσορίζω στο 12ο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Λιμένων, το οποίο διοργανώνεται από την ESPO και τον ΟΛΠ για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το λιμάνι του Πειραιά με ιστορία 2.500 ετών, είναι ένα λιμάνι πολλαπλών δραστηριοτήτων. Είναι ταυτόχρονα λιμάνι Ακτοπλοΐας, Κρουαζιέρας, Car-Terminal, Εμπορευματοκιβωτίων, ναυπηγοεπισκευής και μεταφοράς Ενέργειας. 
Είναι ταυτισμένο με την ιστορία της Αθήνας και του Πειραιά. Στον θαλάσσιό του χώρο διεξήχθη μία από τις σημαντικότερες ναυμαχίες του κόσμου, η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στην οποία οι Έλληνες νίκησαν το στόλο των Περσών, εμποδίζοντας έτσι την επέκτασή τους προς την Ευρώπη. Μετά από τη Ναυμαχία αυτή, ιδρύθηκε από τον ηγέτη των Αθηναίων Περικλή για πρώτη φορά στον κόσμο το Πολίτευμα της Δημοκρατίας, το οποίο έστω και με στρεβλώσεις εφαρμόζεται ως σύστημα μέχρι σήμερα. Από τα αρχαία εκείνα χρόνια μέχρι σήμερα ο Πειραιάς και το λιμάνι του υπήρξαν κέντρο Εμπορίου και Πολυπολιτισμού". 
Και κατέληξε: "Για όλους εμάς Λιμάνια σημαίνουν Ανάπτυξη και ανάπτυξη σημαίνει, Μεταφορές, Εμπόριο, Παραγωγή Προϊόντων και Υπηρεσιών, σημαίνει Ενέργεια. Η επιλογή του φετινού θέματος από την ESPO είναι και πρωτότυπη και σημαντική για τον προβληματισμό του μέλλοντος των λιμανιών μας. Όλες όμως οι οικονομικές μας αναζητήσεις για τα λιμάνια πρέπει να έχουν στενή σχέση με τους πολίτες και τις Πόλεις μέσα στις οποίες λειτουργούμε και αναπτυσσόμαστε. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια βρίσκονται στο κέντρο ή τις παρυφές μεγάλων Πόλεων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή των Περιφερειών μας, τους κοινωνικούς τους θεσμούς, τη ζωή των κατοίκων τους, την απασχόληση και το βιώσιμο περιβάλλον, το οποίο καθημερινά πρέπει να προστατεύουμε, παράλληλα με τους κανόνες ανταγωνισμού, παραγωγικότητας και διαφάνειας".
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video