ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Mount Athos Area KOUZINA 2015 άνοιξε τις πύλες του


- Με την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου και τη συνεργασία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 

Οι ορεινοί όγκοι του Χολομώντα και του Αριστοτελικού Βουνού ήταν οι πρωταγωνιστές των τριών πρώτων ημερών του Mount Athos Area KOUZINA 2015, το οποίο στις 15 Μαΐου άνοιξε εντυπωσιακά τις πύλες του στο γαστρονομικό κοινό, προωθώντας τα βιολογικά προϊόντα των δύο βουνών και προβάλλοντας τις τουριστικές μορφές που προσφέρουν. 
Πράγματι, τα μενού της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «Η Αρχαιοελληνική Κουζίνα» ξεχώρισαν για την απλότητα των εμπνευσμένων από την αρχαιότητα γεύσεων και την καθαρότητα των αρωμάτων της γης, όπως αυτά αναδείχθηκαν μέσα από τις τοπικές συνταγές.
Η γιορτή ξεκίνησε από το Χολομώντα, όπου στο «παραδοσιακό restaurant Ροδαμός» η chef Ντίνα Νικολάου και η Τασούλα Παρλιάρη προσέφεραν μενού τριών πιάτων, το οποίο ανέδειξε τη μανιταροπαραγωγή του ορεινού όγκου. 
Στο δε «restaurant Βίραγγας» τα πιάτα του μενού της chef Ντίνας Νικολάου και του Βασίλη Χαιριστανίδη συνάντησαν τα προϊόντα του αθωνικού κόλπου και συνδυάσθηκαν με δυνατό τσίπουρο, φτιαγμένο από κούμαρα, που φυτρώνουν άφθονα στο μυρωδάτο βουνό. 
Την επόμενη ημέρα στο άλσος της Αγίας Παρασκευής οι chef Κώστας Μουζάκης και ο Δημήτρης Πολύζος του «παραδοσιακού restaurant Μπακατσιάνος» απογείωσαν τις γεύσεις του δάσους, ετοιμάζοντας μενού που ανέδειξε τα ντόπια προϊόντα : το μέλι, το τυρί, τις ζύμες, το κρέας, το πλιγούρι, τα φρούτα του δάσους και το κρασί. 
Έλληνες εκπρόσωποι Τύπου εξερεύνησαν τα προστατευμένα από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000 βουνά, συνέλεξαν φυτά και φρούτα, επισκέφθηκαν τις ξακουστές ελατοκαλλιέργειες, γευμάτισαν στην καρδιά του δάσους, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια παραγωγής γλυκών και τοπικών προϊόντων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής μελιού στις ολάνθιστες πλαγιές, νιώθοντας έτσι την εικόνα, τη γεύση και το άρωμα της αληθινής Ελλάδας, όπως αυτή απαντάται σε αφθονία στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. 
Άλλες είκοσι εννέα (29) γαστρονομικές βραδιές περιμένουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες στην προαθωνική χερσόνησο, όπου κάθε βράδυ στις 8, η επικεφαλής της διοργάνωσης, chef Ντίνα Νικολάου και δεκαοκτώ (18) τοπικοί chef, σε συνεργασία με πέντε (5) ευρωπαίους chef, αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης : 
- Η αρχαιοελληνική κουζίνα, 
- Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου, 
- Η μοναστηριακή κουζίνα, 
- Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων, 
- Η μεσογειακή κουζίνα. 
Η δύναμη και η επιτυχία του ετήσιου θεσμού στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ανθρώπους του, οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στις δραστηριότητες της διοργάνωσης, συνθέτοντας έναν πολύ ισχυρό ιστό επικοινωνίας και δημιουργίας. 
Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος : 
- Είκοσι δύο (22) τοπικές επιχειρήσεις, 
- Τρεις (3) επαγγελματικοί φορείς, 
- Είκοσι δύο (22) τοπικοί παραγωγοί και 
- Εννέα (9) τοπικοί σύλλογοι, που αποτελούν ένα σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μία κοινή γαστρονομική συνισταμένη. 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Mount Athos Area Kouzina έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://ift.tt/1rhMVhC


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video