ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

DW: Πλήττεται ο τουρισμός στην Τουρκία...


... υπό τον φόβο νέων συγκρούσεων

- Κύμα προσφορών από τους Τούρκους ξενοδόχους 
- Σας ενημερώσαμε αναλυτικά τις τελευταίες ημέρες
- Ταξιδιωτικές οδηγίες από  Ρωσία, Γερμανία, Nέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ιρλανδία και Καναδά

Σε 30 δισεκατομμύρια ανέρχονται τα ετήσια έσοδα της Τουρκίας από τον τουρισμό όπως γράφει η  DW, ωστόσο, το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Σουρούτς σε συνδυασμό με την έναρξη των τουρκικών επιθέσεων κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους και του κουρδικού PKK , "χάλασαν" την εικόνα της γειτονικής χώρας. 
Η διεθνής ανησυχία για την ασφάλεια στην Τουρκία αυξάνεται, ενώ σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 παρατηρείται σημαντική πτώση της τουριστικής κίνησης κατά 13% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014. 
H αρχή της πτώσης του τουρισμού στη Τουρκία ξεκίνησε το 2014 όταν η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.
Η Τουρκία υποδέχεται κάθε χρόνο περίπου 4,5 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, ενώ μετά την επιβολή των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς τη Ρωσία, η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 30%. 
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Σουρούτς, οι χώρες Ρωσία, Γερμανία, Nέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ιρλανδία και Καναδάς, έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες συστήνοντας στους πολίτες τους που προτίθενται να ταξιδέψουν στην Τουρκία να προσέχουν, ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν με μέσα μαζικής μεταφοράς σε τουρκικές μετροπόλεις. 
Το τρέχον έτος θα μπορούσε να είναι μια «χαμένη χρονιά» για τον τουρκικό τουρισμό αλλά η κυβέρνηση της χώρας δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αμπντουραντάμ Αρίτσι τονίζει ότι για την κακή εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό δεν ευθύνεται η Τουρκία. 
Παράλληλα, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει πλέον μια διεθνής καμπάνια προβολής και διαφήμισης της Τουρκίας, ιδίως ανά την Ευρώπη. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν εκπρόσωποι από τον κλάδο του τουρκικού τουρισμού, οι οποίοι δηλώνουν ανήσυχοι, τονίζοντας στην εφημερίδα DW, ότι μολονότι ο τουριστικός τομέας στην χώρα ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης στη Ρωσία, δεν είχε προβλέψει τις έκτακτες περιστάσεις που διαμορφώνονται από τη νέα έξαρση της τρομοκρατίας. 
Για την ώρα οι εκπρόσωποι του κλάδου μειώνουν τις τιμές, μήπως και προσελκύσουν ξένους ταξιδιώτες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video