ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες !!!


Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Χάρης Λοϊζίδης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού αναφέρει σε μήνυμά του την σημασία του Τουρισμού για την ανάπτυξη της Οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι" η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι εδώ και πολλά χρόνια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Κύπρου, αποτελώντας κομβικό πυλώνα ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα μας".
Το πλήρες μήνυμα του κ. Λοϊζίδη έχει ως εξής:
«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην τοπική ανάπτυξη αλλά και στον κοινό διάλογο και προσπάθεια για διάσωση της παγκόσμιας φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς. 
Οι φετινοί εορτασμοί, με κεντρικό σύνθημα "Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες”, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών και συνεπώς στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 
Η διεξαγωγή πολυπολιτισμικού διαλόγου αποτελεί επίσης μια από τις σημαντικές συνεισφορές του τουριστικού τομέα στον εμπλουτισμό της πολιτισμικής πολυμορφίας, της ανθρωπολογικής μόρφωσης και στον συγκερασμό αντιλήψεων και πεποιθήσεων. 
Η ανάδειξη του τουρισμού σε καθοριστικό παράγοντα κοινωνικής και οικονομικής προόδου, τον καθιστά νευραλγικό τμήμα του διεθνούς εμπορίου. 
Όπως αναφέρει στη διακήρυξή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (WNTO), κάθε φορά που ταξιδεύουμε γινόμαστε μέρος ενός κινήματος που έχει τη δύναμη να επιφέρει πρόσθετες θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής τοπικών κοινωνιών. 
Ο τουρισμός, με την ενεργοποίηση σημαντικών παραγωγικών δυνάμεων, συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αποτελεί κύρια συνισταμένη για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. 
Η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι εδώ και πολλά χρόνια από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Κύπρου, αποτελώντας κομβικό πυλώνα ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα μας. 
Η θάλασσα, το κλίμα, η πολιτιστική κληρονομιά και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την χώρα μας έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Οι τουριστικές μας εγκαταστάσεις και υποδομές που αναβαθμίζονται συνεχώς με τη συμβολή των επιχειρηματικών φορέων και τη συνεργασία του κράτους, καθιστούν το νησί μας ένα ελκυστικό και δημοφιλή προορισμό. 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τουρισμού, θα ήθελα να τονίσω τον σημαντικό ρόλο που είχαν και έχουν η τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου μας στην προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και εισροής εσόδων. 
Η οικονομική κρίση που έπληξε και την κυπριακή οικονομία απέδειξε τις δυνατότητες και αντοχές της τουριστικής μας βιομηχανίας. 
Οι αφίξεις καταγράφουν μια αξιοσημείωτη αύξηση με άνοιγμα νέων αλλά και αναζωογόνηση παραδοσιακών μας αγορών οι οποίες παρέμεναν για χρόνια καθηλωμένες. Δυστυχώς, παραμένει η αναντιστοιχία μεταξύ αφίξεων και εσόδων, ως αποτέλεσμα του ευρύτερου οικονομικού περιβάλλοντος, του έντονου ανταγωνισμού και της διαφοροποίησης των αγορών προέλευσης των επισκεπτών μας. 
Αισιοδοξούμε ότι με τη συστηματική μελέτη και αξιοποίηση των νέων τάσεων, τη συνέχιση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε τομείς της δημόσιας διοίκησης και την αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου σκέψης, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού, συμβάλλοντας ακόμη πιο καταλυτικά στην οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη που θα ωθήσει την χώρα προς μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία». 
Φέτος συμπληρώνονται 36 χρόνια από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. 
Κύριος στόχος της Ημέρας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι η ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής, πολιτικής περιβαλλοντικής και οικονομικής συμβολής του τουρισμού διεθνώς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video