ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παραμένει το ενδιαφέρον για συνέδρια στην Αθήνα

- Δυναμική παρουσία της Αθήνας στην IBTM 2015

- Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι θα «βλάψουν» τον συνεδριακό Τουρισμό

Σταθερό ενδιαφέρον για συνέδρια και επαγγελματικά ταξίδια στην Αθήνα διαπίστωσαν οι επικεφαλής του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (Athens Convention &Visitors Bureau-ACVB), που συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού IBTM 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, ως συνεκθέτες στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού… 
Η εφετινή διοργάνωση έγινε υπό τη σκιά των τραγικών συμβάντων των τελευταίων ημερών και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τα τελευταία γεγονότα, κυρίως στην Ευρώπη και που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού (MICE), αναμφίβολα θα έχουν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων, σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. 
Προ της 13ης Νοεμβρίου, οι εκτιμήσεις για την αγορά MICE και ιδίως για την περίοδο του 2016, ήταν αρκετά αισιόδοξες και θετικές, παρά ορισμένες επιφυλάξεις που είχαν καταγραφεί ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης των οικονομιών των ανεπτυγμένων χωρών και ορισμένων μεγάλων αγορών, όπως η Βραζιλία και η Ρωσία (πρωτίστως στην αγορά εταιρικών συναντήσεων - corporate meetings). Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται από άλλες μεγάλες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία. 
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα αγοράς της IBTM για το 2016 (Trends Watch Report 2015), ειδικά στην Ευρώπη, καταγράφονταν αξιοσημείωτες τάσεις περαιτέρω ανάπτυξης της αγοράς, με αυξημένους προϋπολογισμούς για εκδηλώσεις, από πλευράς διοργανωτών και εταιρικών διοικήσεων. 
Ειδικά για την Αθήνα, στη φετινή IBTM το ενδιαφέρον των ξένων επαγγελματιών και των επισκεπτών της έκθεσης ήταν σταθερό. Τα στελέχη του ACVB, πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 προγραμματισμένες και έκτακτες συναντήσεις με hosted buyers και επαγγελματίες από πολλές χώρες. Κατά κύριο λόγο, το ενδιαφέρον των επαγγελματιών εστιάστηκε στην παροχή ενημερωτικού υλικού και πληροφοριών για τον προορισμό, καθώς και στις υπηρεσίες που προσφέρει το ACVB σε κάθε ενδιαφερόμενο να οργανώσει μία εκδήλωση στην Αθήνα. 
Επιπρόσθετα, κατεγράφη αυξημένο ενδιαφέρον, φέτος, για ταξίδια κινήτρων στην Αθήνα, ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την Αθήνα ως πιθανού προορισμού για την πραγματοποίηση ορισμένων μεγάλων διεθνών συνεδρίων για την περίοδο 2017-2019. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν και κάποια ερωτήματα για το προσφυγικό ζήτημα, αλλά, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του δήμου, ήταν κυρίως πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν εμπεριείχαν κάποιου είδους ανησυχία. 
Τέλος, γενικά για τις τάσεις στη διεθνή αγορά, ξεχωριστό ενδιαφέρον για διοργανωτές και προορισμούς, έχουν οι επισημάνσεις της έρευνας Trends Watch Report, για τις εντεινόμενες μεταβολές στον σχεδιαστικό χαρακτήρα και στις προδιαγραφές των χώρων εταιρικών συναντήσεων και συνεδρίων, με πιο χαρακτηριστική, την τάση για την επιλογή χώρων «drag and drop», όπως αποκαλούνται. Ουσιαστικά η τάση αφορά στην αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων ή ανενεργών μεταφερόμενων χώρων (π.χ. παλαιά κοντέϊνερς, σιδηροδρομικοί συρμοί, λεωφορεία, αεροπλάνα κ.α) που ανασκευάζονται ειδικά για ένα συνέδριο ή μία εταιρική συνάντηση, προσφέροντας μία νέα διαφορετική εμπειρία έναντι των συμβατικών αιθουσών και χώρων. 
Πέραν αυτού, στην έρευνα επισημαίνεται και η προσπάθεια διείσδυσης στην αγορά MICE της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy), αλλά όπως τονίζεται, το σχετικό πρώτο εγχείρημα που έλαβε χώρα φέτος από γνωστή πλατφόρμα της αγοράς αυτής, δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video