ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στην Τεργέστη - Trieste

Η Τεργέστη βρίσκεται στη βορειοανατολική Ιταλία στα σύνορα με τη Σλοβενία, μόλις 2 ώρες με τρένο από τη Βενετία - χάρη στη θέση της ήταν ανέκαθεν κόμβος εμπορικών και πολιτισμικών ανταλλαγών.
 Η πόλη είναι γεμάτη με πολλά δείγματα art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. 
http://ift.tt/1FUUQv6

Το κέντρο της πόλης προσφέρεται για μια ωραία βόλτα στους δρόμους του Borgo Teresiano με τα κομψά νεοκλασικά κτίρια που δίνουν στην πόλη τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα. 
Piazza Unità D´italia, μία από τις μεγαλύτερες και σίγουρα ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα στην Ευρώπη, και μάλιστα στην καρδιά της πόλης. 

Palazzo Modello
Palazzo del Governo
Με το βλέμμα στραμμένο προς τη θάλασσα, έχετε στα δεξιά σας το Palazzo Modello, το Casa Stratti και το Palazzo del Governo
Palazzo del Lloyd Triestino
H πλατεία από την πλευρά της θάλασσας
Στα αριστερά σας θα δείτε το Palazzo Pitteri και το Palazzo del Lloyd Triestino. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση σε ένα από τα παλιά καφέ της πλατείας.
Το Ρωμαϊκό Θέατρο (Teatro Romano) χτίστηκε μεταξύ του 1ου και του 2ου αιώνα μ.Χ. για λογαριασμό του Quinto Petronio Modesto της Τεργέστης και έχει χωρητικότητα 6000 ατόμων. Τα αγάλματα που το διακοσμούσαν φυλάσσονται τώρα στο μουσείο της πόλης.
Ο Καθεδρικός ναός Cattedrale Di San Giusto είναι αφιερωμένος στον San Giusto, πολιούχο της Τεργέστης και χρονολογείται από το 1300. Δίπλα στην εκκλησία στέκει το καμπαναριό του 14ου αιώνα, κατασκευασμένο από μεγάλους ογκόλιθους και διακοσμημένο με ρομανικής εποχής μπορντούρες και γοτθικό ανάγλυφο που αναπαριστά τον San Giusto, τον πολιούχο άγιο της πόλης.
Η ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, ο Άγιος Νικόλαος, είναι το σημείο όπου συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, την 1η Δεκεμβρίου 1797, και τον παρέδωσαν στους Τούρκους του Βελιγραδίου.
Η πόλη διαθέτει αρκετά μουσεία. Σίγουρα ξεχωρίζει το Museo Del Mare που σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε μια αναδρομή στην ιστορία της Τεργέστης, μιας πόλης που γεννήθηκε από τη θάλασσα. Θα δείτε λοιπόν μια μεγάλη έκθεση αντιγράφων διαφόρων ειδών πλοίων και μέσων πλοήγησης.

Δείτε επίσης:
To μουσείο Civico Museo Teatrale Carlo Schmidl, στη Via Rossini, είναι ένα ανακτορικού τύπου κτίριο, που στεγάζει την ιστορία του θεάτρου και της μουσικής του 18ου και 19ου αιώνα, με μια συλλογή ιστορικών οργάνων και υπογραφών από κορυφαίους μουσικούς.
Το Civico Museo di Storia di Arte, το ιστορικό και αρχαιολογικό μουσείο της Τεργέστης, με ρωμαϊκά, ελληνικά και αιγυπτιακά εκθέματα.

Ένα υπέροχο κάστρο χτισμένο το 1855, όπου εκεί έζησε ο αρχιδούκας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων μαζί με τη γυναίκα του. 
 Τόσο το εξωτερικό, όσο και το εσωτερικό είναι πανέμορφα!
Από εκεί μπορείτε  να θαυμάσετε όλη την παραθαλάσσια πόλη με τα πανέμορφα τοπία. Βρίσκεται 8 χλμ μακρυά από την πόλη αλλά η ομορφιά του θα σας αποζημιώσει!!

La Grotta Gigante
Μια σπηλιά που αποτελεί πραγματικό θαύμα της φύσης. Ανακαλύφθηκε το 1840 και άνοιξε για το κοινό το 1908. Θα νιώσετε ότι έχετε μεταφερθεί σε έναν άλλο κόσμο!
 
 Εκδρομή
Το μικρό χωριό του Duino, πολύ κοντά στην Τεργέστη, αναπόσπαστα δεμένο με την ιστορία της, θα σας γοητεύσει με το μεσαιωνικό κάστρο. 
Εδώ φιλοξενήθηκαν κατά διαστήματα μεγάλες προσωπικότητες, όπως η Ελισάβετ της Αυστρίας, ο Γιόζεφ Στράους, ο Φραντς Λιστ, ο Μαρκ Τουέιν, ο Τζέιμς Τζόις.
 Μπορείτε πολύ εύκολα να πάτε εκεί με λεωφορείο που αναχωρεί από την Piazza Oberdan. Μάλιστα από εκεί περνά άλλο λεωφορείο- περίπου κάθε μισή ώρα- με κατεύθυνση το κάστρο Miramare. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε τις διαδρομές και να δείτε και τα δύο κάστρα σε μία μέρα. 

tips
*Το διεθνές αεροδρόμιο της Τεργέστης (Aeroporto Internazionale di Ronchi dei Legionari) απέχει περίπου 33 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Από Αθήνα υπάρχει πτήση μέσω Ρώμης. Επίσης μπορεί κάποιος να φτάσει στην Τεργέστη με πλοίο. Εναλλακτικά με τρένο από Βενετία - 2 ώρες ταξίδι. 
* Μερικά παραδοσιακά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι: Brodeto a la Triestina και Granzievola alla Triestina (ψάρι), Gnocchi di patate o pane με σταφίδες, και σούπα Jota. 
 
Αν σας αρέσουν τα τυριά δοκιμάστε αυτές τις δύο τοπικές σπεσιαλιτέ: Tabor del Carso και το υπέροχο κρεμώδες τυρί με το όνομα "Liptauer". 

Πρέπει επίσης να δοκιμάσετε το γλυκό κέικ Putizza! 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video