ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξενάγηση στο μουσείο του Τιτανικού στο Μπέλφαστ


Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι το πιο γνωστό ναυάγιο στην ιστορία. Το υπερωκεάνιο ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του  Southampton και βυθίστηκε χτυπώντας σε παγόβουνο στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό στις 15/4/1912.
Κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο του Μπέλφαστ, στη Βόρειο Ιρλανδία, για αυτό εκεί φτιάχτηκε ένα μουσείο με την μεγαλύτερη έκθεση για τον Τιτανικό παγκοσμίως.

Το εξαώροφο κτίριο, αρχιτεκτονικό αριστούργημα, περιλαμβάνει εννιά διαδραστικές γκαλερί με ήχους, εικόνες, μυρωδιές και ιστορίες από τον Τιτανικό αλλά και τους ανθρώπους που έφτιαξαν το πλοίο. 

 

Η παρουσίαση εξιστορεί την ιστορία του πλοίου, από την πρώτη ημέρα κατασκευής του μέχρι το ταξίδι του, το ναυάγιο και τις ιστορίες των επιζώντων. 
 
Οι επισκέπτες μεταφέρονται πίσω στο χρόνο, στις αρχές του 1900, τότε που ξεκίνησε η κατασκευή του πιο μεγάλου και χλιδάτου πλοίου στον κόσμο. 

 
Αφίσες της εποχής και από τις ταινίες που ακολούθησαν
 
Η σωσίβια λέμβος (αντίγραφο)
 
Αντίγραφο της επιβλητικής σκάλας στο εσωτετικό του πλοίου
 
Αντίγραφο καμπίνας

Το μουσείο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον καθώς όλα γίνονται μέσω εντυπωσιακών διαδραστικών εκθέσεων με μοναδικά εφέ, σχέδια και αναπαραστάσεις. 
 
Στο τέλος μπορείτε να δείτε το SS Nomadic, να περπατήσετε στο κατάστρωμα και να εξερευνήσετε το πλοίο.

Πρόσβαση
Με τρένο στη στάση Titanic Quarter station- 15 λεπτά περίπου περπάτημα ως το μουσείο.
Με λεωφορείο- νούμερο 26, 26A, 26B, 26C από το κέντρο της πόλης - αναχώρηση από το Belfast Welcome Centre. 
Εισιτήριο
Το εισιτήριο στοιχίζει £17.50 και το παιδικό (5- 16 ετών) £7.25. 
Ωράριο
Ιανουάριος- Μάρτιος και Οκτώβριος-Δεκέμβριος 10-5, Απρίλιος- Μάιος και Σεπτέμβριος 9-6, Ιούνιος-Αύγουστος 9-7. 
Booking.com
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video