ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Puente de Vizcaya: Η γέφυρα του Μπιλμπάο

Είναι μια μεγάλη μεταλλική γέφυρα (γνωστή και ως "κρεμαστή γέφυρα") που συνδέει τις πόλεις Portugalete και Las Arenas πάνω από τον ποταμό Nervion, λίγο έξω από το Μπιλμπάο.  Φτιάχτηκε το 1893 και ήταν η πρώτη γέφυρα μεταφοράς από μέταλλο σε όλο τον κόσμο.  
 http://ift.tt/1C76lsB
Είναι φτιαγμένη από 4 σιδερένιους πύργους ύψους 61 μέτρων. Η γέφυρα έχει 160 μέτρα μήκος και 45 μέτρα ύψος. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αυτοκίνητα και ανθρώπους από την μια όχθη του ποταμού στην άλλη. Το 2006 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Μεταφορές γίνονται κάθε 8 λεπτά την ημέρα και κάθε μια ώρα το βράδυ. Η γόνδολα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 6 αυτοκίνητα καθώς και αρκετά άτομα σε κάθε διαδρομή που διαρκεί 1,5 λεπτό.
Οι τουρίστες μπορούν να ανέβουν με ασανσέρ και να περπατήσουν κατά μήκος της γέφυρας, έχοντας εκπληκτική θέα πάνω από το ποτάμι και στις δύο πόλεις σε κάθε πλευρά.
Αν θέλετε απλά να δείτε τη γέφυρα, κάντε την κρουαζιέρα στο ποτάμι και θα περάσετε ακριβώς κάτω από τη γέφυρα.
 Οι γόνδολες μεταφοράς
Νυχτερινή άποψη
 
Θέα από την κρουαζιέρα
Περνώντας κάτω από τη γέφυρα
 Portugalete

tips
 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video