ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιήγηση στο κάστρο της Νάξου

Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της Χώρας της Νάξου, χτίστηκε εκεί για να είναι μακρυά από τη θάλασσα, για λόγους προστασίας.
Οι επισκέπτες μπαίνουν από το "Παραπόρτι" την κύρια πύλη του κάστρου και ξαφνικά γυρίζουν πίσω στο χρόνο! 
http://ift.tt/2uiNnEt

Ησυχία, στενά δρομάκια, αρχοντικά σπίτια με εσωτερικές αυλές γεμάτες λουλούδια και με οικόσημα στα παράθυρα, υπέροχη αρχιτεκτονική που συναρπάζει κάθε επισκέπτη!

Ξεχωρίζει ο πύργος Della Rocca Barozzi, ένα παλιό αρχοντικό που σήμερα λειτουργεί ως Ενετικό και Λαογραφικό μουσείο με τα παλιά έπιπλα και κειμήλια. Κατά καιρούς φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. 

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο μόνος από τους 12 μεσαιωνικούς πύργους που κάποτε υπήρχαν στο κάστρο και λέγεται ο Πύργος των Κρίσπι ή αλλιώς ο πύργος του Γλέζου και λειτουργεί ως Βυζαντινό μουσείο. 

Λίγο πιο κάτω, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό κτίσμα με μαρμάρινο δάπεδο κι οικόσημα, η Μητρόπολη των Καθολικών. 
Πίσω από την εκκλησία υπάρχει ακόμα ένας ναός, η Παναγία η Θεοσκέπαστη, που πιθανολογείται ότι είναι το παλαιότερο μνημείο που σώζεται στο κάστρο. Ο ναός είναι δίκλιτος, το ένα κλίτος ανήκει στην Παναγία και το άλλο στην Αγ. Αναστασία τη Φαρμακολύτρια. 
 
Ανεβαίνοντας πιο ψηλά, συναντάμε το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου, που αξίζει πραγματικά να επισκεφτείτε. Στεγάζεται σε ένα πενταώροφο παλιό αρχοντικό που κάποτε ήταν εμπορική σχολή, όπου φοίτησε για ένα χρόνο ο Ν. Καζαντζάκης. Τα εκθέματα του χρονολογούνται από τη νεότερη νεολιθική εποχή (4.000 π.Χ.) μέχρι και τον 6ο αιώνα μ.Χ. 
Να βγείτε οπωσδήποτε στην ταράτσα του με το εντυπωσιακό δάπεδο ψηφιδωτού που απεικονίζει μια ημίγυμνη γυναίκα πάνω σε θαλάσσιο τέρας.  Για ώρες λειτουργίας και τιμές εισιτηρίων δείτε εδώ
Ακριβώς απέναντι από το μουσείο, είναι η σχολή και μονή Ουρσουλινών που λειτουργούσε από το 1739 και σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο της καθολικής αρχιεπισκοπής.
 
Έξω από το κάστρο υπάρχει ο οικισμός Μπούργος, με μικρά δρομάκια που μοιάζουν με λαβύρινθο, όμορφα παραδοσιακά σπίτια με παράξενους φεγγίτες και μπαλκόνια και μικρά μαγαζιά.
Περπατώντας στο κάστρο θα βρείτε πολλές ακόμα εκκλησίες και εντυπωσιακά κτίσματα. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε άνετα την περιήγηση σας.   

Είναι καλύτερα να ανεβείτε νωρίς το πρωί- για να αποφύγετε την έντονη ζέστη και να επισκεφτείτε κάποιο μουσείο ή αργά το απόγευμα για να έχει περισσότερη δροσιά.  
Τώρα πλέον μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο με ασανσέρ. Ο ανελκυστήρας, χωρητικότητας 12 ατόμων, μεταφέρει τους επισκέπτες από την ανατολική πλευρά του Κάστρου, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής έως την κορυφή του Κάστρου (πλάι στο Αρχαιολογικό Μουσείο). Η είσοδός του βρίσκεται στην οδό Αγίου Μαρτίνου (Αγία Κυριακή), ενώ άτομο της Αρχιεπισκοπής συνοδεύει τους επισκέπτες εντός του ανελκυστήρα. Το αντίτιμο για τη χρήση του είναι 0,50 €.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video