ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής


Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκε στα  Κ. Βούρλα από 2-4 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με την ελπίδα της περαιτέρω ενημέρωσης του Ιατρικού και Οδοντιατρικού δυναμικού της χώρας από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α. και Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλη, τον Πρόεδρο του Συνεδρίου Καθηγητή Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη και τους συμμετέχοντες καθηγητές και διακεκριμένους ιατρούς και οδοντιάτρους. 
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι συμπληρωματικές θεραπευτικές δράσεις των Ιαματικών Φυσικών Πόρων σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις.
Έγινε διεξοδική συζήτηση για τον Τουρισμό Υγείας που περιλαμβάνει τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Τουρισμό, τον Ιαματικό Τουρισμό -Θερμαλισμό και τον Τουρισμό Ευεξίας και διεξήχθησαν τα παρακάτω συμπεράσματα με επιστημονική τεκμηρίωση προς όφελος πάντα των ασθενών. Η Ιαματική Ιατρική αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση της Κλασικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων ιατρών, αντιπροσωπεύοντας στο εξωτερικό την Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Κλιματοθεραπεία. 
Η καθιέρωση και επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται αφενός από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, αφετέρου από την δυνατότητα ένταξης των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης «Ο Τουρισμός Υγείας αφορά την πρόληψη, διατήρηση, θεραπεία, ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας με σύγχρονες ιατρικές εφαρμογές καθώς και με μεθόδους ιαματικών φυσικών πόρων, συνδυάζοντας παράλληλα την ξεκούραση και την αναψυχή με βασική ιδέα τη πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση του ατόμου. Τέλος, η ύπαρξη πολλών σημαντικών ιαματικών πηγών στον ελλαδικό χώρο μαζί με το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον και κλίμα, παρέχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης ώστε με την αξιοποίησή τους να εξελιχθούν από θερμαλιστικά κέντρα που είναι σήμερα σε κέντρα Ιαματικής Ιατρικής και η Ελλάδα να καταστεί Health resort στην Ευρώπη.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video