ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υποψηφιότητα της Ρόδου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021


Το λογότυπο της υποψηφιότητας «Ρόδος- Δωδεκάνησα 2021» για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα «Ταξίδι στο Φως», παρουσίασαν χθες ο Δήμος Ρόδου και το Γραφείο Υποψηφιότητας «Ρόδος 2021». 
Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το παρών έδωσαν ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χ. Κόκκινος, Γ. Φλεβάρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τ. Χατζηιωάννου, Μ. Χατζηλαζάρου, Γ. Πόκκιας, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κούρτης, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χ. Γιασιράνη, Β. Ψυλλάκης, Γ. Γιανακάκης, Α. Γιαννικουρής, Σ. Δράκος, Κ. Μπιλιά- Παπαστεργή, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κ. Μ. Παγκάς, οι σύμβουλοι κκ. Φ.Καράμπελα, Τ. Βασιλαράκης, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ν. Μπόνης, ο πρόεδρος του Οικ. Επιμ. κ. Μ. Μιχαήλ, η εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ κα. Φ. Σπανού, ο Δντης του ΕΟΤ κ. Α. Ξάνθης, ο πρόεδρος Δντων Ξενοδοχείων κ. Γ. Ματσίγκος,
ο Πρόεδρος του ΛΤΝΔ κ. Μ. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σ. Αϊβάζης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Αρχιμ. κ. Κύριλλος, ο εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης κ. Κ. Χατζηχαραλάμπους, ο Διοικητής Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Π. Σκουντζούρης, ο Λιμενάρχης κ. Ν. Αρμπουνιώτης, ο Διοικητής της ΠΥΡ κ. Β. Κοκμοτός, ο Διοικητής της ΝΑΣΤΟ κ. Ν. Κουτρουμάνος, ο πρόεδρος της Ομ. Πολ. Συλλ. κ. Π. Εγγλέζος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων που συμμετείχαν στη διαβούλευση και πλήθος κόσμου. 
«Το σχέδιο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Αρκεί άπαντες να το αντιληφτούμε και να δουλέψουμε σοβαρά και μεθοδικά. Ας το κάνουμε δική μας υπόθεση. Μέσα από το θεσμό θα μας δοθεί η δυνατότητα να ενδυναμώσουμε πολιτικές μακροχρόνιας συνεργασίας, να σχεδιάσουμε κοινές πολιτιστικές δράσεις, να ολοκληρώσουμε την στρατηγική εταιρική μας σχέση με άξονα τον πολιτισμό. Διαθέτουμε την εμπειρία, την διάθεση και το μεράκι ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε τον τίτλο -αν και δεν είναι εύκολο, θέλω να είμαι ρεαλιστής» υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. 
 «Ένα ελληνικό γνωμικό λέει: « Mια κοινωνία προοδεύει όταν οι γηραιότεροι φυτεύουν δέντρα που ξέρουν ότι δεν θα καθίσουν ποτέ στον ίσκιο τους». Αυτή είναι η πρόκληση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Να δούμε μακριά, να σχεδιάσουμε, να συμφωνήσουμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη Ρόδο και τα νησιά μας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου. 
«Η ΠΠΕ είναι η μοναδική μας μεγάλη ευκαιρία. Στην κρίση γεννιούνται οι ευκαιρίες. Βοηθήστε, κάντε και δική σας υπόθεση… το ταξίδι προς το φως. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στη Ρόδο μας» ανέφερε η συντονίστρια του Γραφείου Υποψηφιότητας κα. Αλίκη Μοσχή. 
«Δεν θα το μετανιώσετε. Μόνο οφέλη έχει η διαδικασία της διεκδίκησης. Η δράση της ΠΠΕ έχει εξελιχθεί σημαντικά από τα πρώτα χρόνια. Είναι πλέον μια χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε. Η Ρόδος πρέπει να λάμψει » ανέφερε η βρετανίδα σύμβουλος έργου και εμπειρογνώμονας Dr. Dianne Dodd, που υπογράμμισε την δυναμική που αποκτούν οι πόλεις που κερδίζουν το θεσμό, αναφέροντας ως ενδεικτικά παραδείγματα το Λίβερπουλ και Κορκ. Ως ένδειξη τιμής ακoλούθησε η προβολή των προτάσεων όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό και στην προσπάθεια που κατέβαλαν εμπνεόμενοι από το ταξίδι της Ρόδου. 
Η νικήτρια του διαγωνισμού κα. Βεατρίκη Ντόβα περιέγραψε την δική της προσέγγιση στο κεντρικό θέμα της υποψηφιότητας, με την προβολή animation σύνθεσης και ερμηνείας του λογότυπου. 
Το λογότυπο της Ρόδου, είτε ως αμφορίσκος, είτε ως Κολοσσός, είτε ως λύρα του Απόλλωνα, διαγράφει και συνοδεύει τις τροχιές ανθρώπων, πολιτισμών, λαμπρότητας. Τα χρώματα του ανεξίτηλα, όπως τα σύμβολα τους, ήλιος, χώμα, θάλασσα. Το λογότυπο στην επιφάνεια του αντανακλά τον περιβάλλοντα χώρο, μια φωτεινή εικόνα του ταξιδιού. Το καραβάκι, οι λαμπρές αποχρώσεις, το γαλάζιο. Το δομικό στοιχείο της σύνθεσης (τρίγωνο) αποδίδει την γεωπολιτική αξία της περιοχής, το σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης. Στη συνεχεία αναγνώστηκε η διακήρυξη της υποψηφιότητας. 
Αμέσως μετά η Ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαϊντζή (φορώντας μπλουζάκια με το λογότυπο) τραγούδησαν Χατζηδάκη και Θεοδωράκη για το ταξίδι της Ρόδου, ενώ προσκεκλημένοι και πολίτες παρακολούθησαν την ανάρτηση των σχετικών banner στην πρόσοψη του δημαρχείου. Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κούρτη και τα μέλη του Δ.Σ. για την αμέριστη στήριξη τους στο εγχείρημα, καθώς η σύσταση του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του τίτλου ΠΠΕ 21, υλοποιείται μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Ρόδου. 
Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video