ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΞΡ: Ιδρύει αναπτυξιακή εταιρεία η οποία θα αναλάβει την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου


Στην ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας, ενός αυτόνομου φορέα, που θα αναλάβει την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου προχωρεί η Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου, που βρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου εξαιτίας της αδυναμίας του ΠΡΟΤΟΥΡ, να εκπληρώσει τους καταστατικούς σκοπούς του λόγω της υποχρηματοδότησης του από τον Δήμο Ρόδου! 
Η αναπτυξιακή εταιρεία θα λειτουργεί, όπως έγινε γνωστό, σε συνεργασία με την ΔΕΤΑΠ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ενώ θα αναλάβει επιπλέον την εκπαίδευση και την δια βίου μάθηση των μελών της αλλά και την πιστοποίηση των ξενοδοχείων. 
Στόχος της εταιρείας, που θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα, θα είναι να αξιοποιήσει στο μέγιστο επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ προγράμματα, ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα λειτουργεί αυτόνομα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ και δύναται να επιχορηγηθεί για τις δράσεις της από άλλες πηγές. 
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει εξάλλου και την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μέλη της οποίας είναι εξαιρετικά προβληματισμένα από το γεγονός ότι η δημοτική αρχή, δεν υλοποίησε τα υπεσχημένα για την επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ενδεικτικό του κλίματος, που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των ξενοδόχων, είναι το γεγονός ότι από τα 170.000 ευρώ, που έλαβε φέτος ο Οργανισμός, 70 – 80.000 ευρώ διατέθηκαν για την λειτουργία των γραφείων τουρισμού και τα υπόλοιπα δεν έφτασαν καν για να καλύψουν τις ανάγκες προβολής της Ρόδου στην τουριστική έκθεση World Travel Market, του Λονδίνου. 
Παρότι μάλιστα για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ προβλεπόταν η επιχορήγησή του με το 10% των εσόδων από τον ΔΗΦΟΔΩ και φέτος η χρηματοδότηση αφορούσε έσοδα από τον φόρο του 2014, η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της. 
Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι μετά τα επεισόδια στην Αίγυπτο και τα πρόσφατα στην Τουρκία, δεν υπάρχουν δικαιολογίες αποτυχίας και θέλουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για το νησί. 
Αν ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα εξακολουθήσει να υφίσταται αυτό είναι θέμα για το οποίο θα αποφασίσει πλέον ο Δήμος Ρόδου, που έχει και την πλειοψηφία στη γενική συνέλευση του Οργανισμού. Οι ξενοδόχοι προσπάθησαν σε ένα οικονομικά ασταθές περιβάλλον και με τα προβλήματα στο τουριστικό προϊόν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, να εκσυγχρονίσουν τον ΠΡΟΤΟΥΡ ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Θυμίζουμε ότι ανέθεσαν σε γνωστή εταιρεία Ορκωτών Λογιστών τον έλεγχο των οικονομικών του Οργανισμού και ταυτόχρονα σε δύο δικηγορικά γραφεία τη σύνταξη νέου καταστατικού και οργανισμού λειτουργίας. 
Προχώρησαν εξάλλου στην πρόσληψη του γνωστού εμπειρογνώμονα περί τα τουριστικά κ. Γεωργίου Δρακόπουλου, πρώην γενικού διευθυντή του ΣΕΤΕ, που ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και ταυτόχρονα στην πρόσληψη της κ. Παρασκευής Τσιλίκη, που ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή. 
Η δημοτική αρχή προχώρησε τον Δεκέμβριο του 2014 σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου προκειμένου να εγκριθεί η επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ από τον Δήμο Ρόδου και προφανώς για να εξασφαλιστεί από ίδιους πόρους η στήριξη της δομής μετά την κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ. Τα τελευταία χρόνια ο ΠΡΟΤΟΥΡ πραγματοποιεί την τουριστική προβολή της Ρόδου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη. 
Επιπλέον η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα το Τμήμα Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης, ασχολείται με την λειτουργία των γραφείων πληροφοριών και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, στο λιμάνι, στην Μεσαιωνική Πόλη, στη Λίνδο και στο Φαληράκι, καθώς επίσης με επιμορφωτικά θέματα, ημερίδες και συνέδρια με θέματα τουρισμού εντός της Ρόδου. Καταγράφει και προβάλλει εντός των ορίων του Δήμου Ρόδου ήθη και έθιμα, θρησκευτικές εορτές και πανηγύρεις και γενικότερα ό,τι σχετικό υπάρχει με τη λαογραφία του νησιού. 
Για την προβολή του νησιού, το τουριστικό μάρκετινγκ, καθώς και όλες τις δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως τουριστικές εκθέσεις, workshops, δημοσιογραφικές ομάδες, συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τουρ οπερέιτορς, συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες, καταχωρήσεις σε έντυπα, αλλά και παραγωγή του απαιτούμενου υλικού, η ευθύνη έχει εκχωρηθεί στον ΠΡΟΤΟΥΡ, ο οποίος εδώ και δεκαοκτώ χρόνια, υλοποιεί όλες αυτές τις δράσεις σε συνεργασία με τους κατεξοχήν τουριστικούς φορείς του νησιού, όπως Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, Ε.Β.Ε.Δ, Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων Ρόδου, Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, Ένωση Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων Ρόδου, Ένωση Εστιατόρων, οι οποίοι συμμετέχουν και στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την χάραξη της τουριστικής στρατηγικής της Ρόδου. 
Ο Οργανισμός έχει αποκτήσει ευρύ δίκτυο συνεργατών στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να έχει υψηλή προτεραιότητα στη δέσμευση χώρων στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, αρωγή στη διοργάνωση τουριστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων των τουριστικών αγορών του ενδιαφέροντος της Ρόδου. 
Πηγή:www.dimokratiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Ταξίδια

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video